Παπαδόπουλος σε Κυπριανού: Ο λαός και μνήμη έχει και κρίση

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντησή του στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, δηλώνει ότι την  ώρα που η χώρα άρχισε να αφήνει πίσω της τις ολέθριες συνέπειες μιας πλήρους αποτυχημένης πενταετούς διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μια ανάσα πριν από τη χρεοκοπία τα βλέπουν όλα καταθλιπτικά,  σημειώνοντας παράλληλα ότι δυστυχώς για αυτούς και μνήμη έχει και κρίση έχει ο κυπριακός λαός.

Ο κ. Κυπριανού, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης σήμερα και αναφερόμενος στην οικονομία επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη,  ανέφερε ότι δύο χρόνια μετά, η κατάσταση είναι καταθλιπτική για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία και έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ψηλά ποσοστά ανεργίας και τη μείωση μισθών και συντάξεων που οδήγησαν «στη μιζέρια μεγάλη μερίδα του λαού».

Σειρά από τα θετικά που κατόρθωσε μέχρι αυτή την ώρα η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη απαριθμεί στη γραπτή απάντησή του ο κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η αξιοπιστία της χώρας αποκαθίσταται μέρα με τη μέρα με γεωμετρική πρόοδο, διεθνώς, οι αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνουν ρεκόρ χαμηλό τετραετίας και τα τραπεζικά δανειστικά επιτόκια πέφτουν μετά την επιτυχημένη εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος «που με κόπο και θυσίες επιτεύχθηκε».

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνεχίζει αναφέροντας ότι «την ώρα που τρίμηνο με τρίμηνο οι δημοσιονομικοί δείκτες πετυχαίνουν βελτίωση που αναγκάζουν το διεθνή Τύπο να μιλά για θαύμα και οι αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας διαδέχεται η μια την άλλη, την ώρα που η ανεργία που παρέδωσε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ όχι μόνο συγκρατήθηκε, αλλά άρχισε να καταγράφει μείωση».

Την ώρα, προσθέτει, «που η χώρα βρίσκεται μια ανάσα από την οριστική έξοδο στις αγορές και το μνημόνιο, πολύ ενωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν οι πάντες, την ώρα που ξένα κεφάλαια πέραν του 1, 3 δις ευρώ ήρθαν ως επενδύσεις για να στηρίξουν τις τράπεζες μας, ενώ πέραν του 1 δις ευρώ μπήκαν στη χώρα για αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές, την ώρα, δηλαδή, που η χώρα άρχισε να αφήνει πίσω της τις ολέθριες συνέπειες μιας πλήρους αποτυχημένης πενταετούς διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μια ανάσα πριν από τη χρεοκοπία τα βλέπουν όλα καταθλιπτικά».

«Δυστυχώς για αυτούς και μνήμη έχει και κρίση έχει ο κυπριακός λαός και είναι αυτή την κρίση που φοβούνται περισσότερο», σημειώνει.