Παπαδόπουλος: Λύπη για την αστήρικτη κριτική, από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την αστήρικτη κριτική, που καμιά σχέση έχει με την πραγματικότητα, για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, όπως αυτή εκφράστηκε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού στο κρατικό ραδιόφωνο.

Δεν επιθυμούμε αυτές τις κρίσιμες ώρες να ακολουθήσουμε συγκρουσιακή πορεία με οποιονδήποτε, κάτι που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον τόπο.

Επιθυμούμε όμως να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Κραν Μοντανά πλήρως προετοιμασμένος και ιδιαιτέρως αποφασισμένος να επιτύχει συγκλίσεις εντός των παραμέτρων που καθορίστηκαν από τον ΓΓ του ΟΗΕ ώστε να επιτευχθεί συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Είναι λυπηρό που χάρη κομματικών σκοπιμοτήτων κάποιοι υιοθετούν θέσεις που μπορεί αναίτια να οδηγήσουν τρίτους στην απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Το παράδοξο είναι ότι μέρος της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα έδωσε όλα στη Διάσκεψη για την Κύπρο, ενώ ένα άλλο μέρος αφήνει να νοηθεί ότι θα έπρεπε να δώσουμε περισσότερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι αυτό που έχει σημασία τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι να αφήσουμε κατά μέρος τις όποιες σκοπιμότητες και να εργαστούμε από κοινού προς αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας, αλλά και για την επανέναρξη των συνομιλιών, το συντομότερο δυνατόν, και μέσα στο ίδιο πλαίσιο που διεξάγονταν μέχρι τώρα.