Παμπορίδης: Η αυτονόμηση των νοσοκομείων θα θέσει τέρμα σε ανεπάρκειες

Ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης, δήλωσε σήμερα ότι η αυτονόμηση των νοσοκομείων θα θέσει τέρμα σε ανεπάρκειες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παμπορίδης είπε ότι «αναφορικά με ειδική έκθεση, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, από την Ελεγκτική Υπηρεσία για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, θέλω να σημειώσω ότι για το Υπουργείο Υγείας οι εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι εργαλεία για βελτίωση των υπηρεσιών μας.

Ωστόσο, καταδεικνύεται εύκολα από τη συγκεκριμένη έκθεση η ανεπάρκεια του υφισταμένου συστήματος να υποβοηθήσει τη λειτουργία του μεγαλύτερου Γενικού Νοσοκομείου της χώρας και είμαι βέβαιος και των υπολοίπων, κατά τρόπο ο οποίος να συνάδει με τη χρηστή διοίκηση.

Έχω ήδη ζητήσει από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου να μελετήσουν ενδελεχώς την έκθεση και να μου δώσουν απαντήσεις – και στη Γενική Διευθύντρια και στη Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών – για να μπορέσει να ενημερωθεί και ο κόσμος καλύτερα.

Αυτό, όμως, που καταδεικνύεται εμφανώς από την έκθεση είναι η αδήριτη ανάγκη της ταχείας εισαγωγής της αυτονόμησης, η οποία θα θέσει τέρμα σε αυτές τις ανεπάρκειες, θα τοποθετήσει διευθυντικές ομάδες στο κάθε νοσοκομείο, προκειμένου να μπορεί να ελεγχθεί και λειτουργήσει όπως πρέπει με χρηστό τρόπο η κάθε νοσοκομειακή μονάδα της χώρας».