Παιδικά καθίσματα στο αυτοκίνητο – Μην θέσετε το παιδί σας σε άμεσο κίνδυνο

Πολλά παιδιά κάθε χρόνο παγκοσμίως τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Γι’ αυτό τις πλείστες φορές ευθύνεται η αντικανονική θέση στην οποία ταξιδεύουν μέσα στο αυτοκίνητο και η έλλειψη παιδικού καθίσματος ή συστήματος πρόσδεσης. Έτσι όταν ταξιδεύουν βρέφη/παιδιά στο αυτοκίνητο:

Όλα τα παιδιά πρέπει να κάθονται στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου που είναι και η πιο ασφαλής θέση και να είναι προσδεδεμένα με ζώνη ασφαλείας.

Το παιδί/βρέφος να τοποθετείται στο κατάλληλο παιδικό κάθισμα που εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Πρέπει να εφαρμόζεται ξεχωριστό κάθισμα για κάθε παιδί/βρέφος.

Είναι προτιμότερο μαζί με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα να κάθεται και ένας ενήλικας και σε καμία περίπτωση να αφήνονται στο αυτοκίνητο χωρίς επιτήρηση.

Οι κλειδαριές ασφαλείας για τα παιδιά πρέπει πάντα να είναι ενεργοποιημένες.

Η χειρότερη θέση για να ταξιδεύει ένα παιδί είναι στη θέση του συνοδηγού ή την αγκαλιά του, αφού σε περίπτωση σύγκρουσης μπορεί να εκσφενδονιστεί έξω από το αυτοκίνητο. ΜΗΝ ΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!