Παίχτης είχε 26 προτάσεις μετά από μια καλή παρουσία στο Μουντιάλ…

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας για τους λιγότερο γνωστούς ποδοσφαιριστές, να συστηθούν στο ευρύ κοινό και να δημιουργήσουν θόρυβο γύρω από το όνομά τους με την απόδοσή τους.

Ο Τρεντ Σένσμπουρι είναι ένας Αυστραλός αμυντικός που ανήκει στην Κινεζική Τζιανγκσού Σάνινγκ, αλλά εσχάτως αγωνίστηκε δανεικός στο Πρωτάθλημα Ελβετίας με την Γκρασχόπερς.

Είναι 36 φορές διεθνής με την Εθνική ανδρών της χώρας του με την οποία μάλιστα έχει πετύχει 3 γκολ.

Στη Ρωσία παίρνει μέρος στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του καθώς το 2014 έμεινε εκτός διοργάνωσης λόγω τραυματισμού.

Στο πρώτο ματς των «Socceroos» με αντίπαλο τη Γαλλία, αγωνίστηκε βασικός έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση. Οι «τρικολόρ» κατάφερα τελικά να πάρουν τη νίκη με 2-1 αλλά οι Αυστραλοί κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ο 26χρονος άσος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο ατζέντης του, Τόνι Ράλλις μιλώντας στη «Sydney Morning Herald» όπου δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν προλαβαίνει να απαντά σε κλήσεις παραγόντων ομάδων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Τρεντ.

«Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Δεν μας έχει τύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Μέχρι τώρα έχουμε δεχθεί 26 προτάσεις! Έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε ομάδα μετά το την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως αυτή τη στιγμή ο Τρεντ έχει το μυαλό του μόνο στην Εθνική ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συμβόλαιό του με την Τζιανγκσού Σάνινγκ λήγει στις 31/12/2018, αλλά η απόφαση να αποχωρήσει δείχνει ειλημμένη. Η αμοιβή του είναι αρκετά υψηλή καθώς ξεπερνά τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ η ομάδα του τον κοστολογεί στα 2 εκατ. ευρώ.