Ο χλιδάτος γάμος έφερε στην επιφάνεια παλιές αμαρτίες

Ο περιβόητος χλιδάτος γάμος στο ξενοδοχείο ‘Ανασσα απασχόλησε για αρκετές μέρες τα ΜΜΕ και έφερε στην επιφάνεια παλιές “αμαρτίες”….

Οι Ρώσοι που τέλεσαν τον γάμο των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ  είναι “συμπατριώτες” μας εδώ και αρκετά χρόνια.

Έγιναν Κύπριοι πολίτες με “βούλα” του μακαρίτη του Τάσσου, μέχρι και η νύφη έχει κυπριακή υπηκοότητα. Το πρώτο διαβατήριο το πήρε ο πατέρας της νύφης από τον μακαρίτη τον Τάσσο.

Όλη η οικογένεια αγαπάει πολύ τη Κύπρο και ειδικότερα τη Πάφο και το ξενοδοχείο Άνασσα.

 

Ας ανατρέξουμε όμως λίγο στο παρελθόν και να θυμηθούμε το ιστορικό του ξενοδοχείου το οποίο έγινε τότε αφορμή να δώσει τη παραίτηση του ο Υπουργός εξωτερικών, ο μακαρίτης ο Αλέκος Μιχαηλίδης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου γιατί έγινε “μέγα σκάνδαλο”…

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης υπέβαλε αίτηση για παρέκκλιση για την ανέγερση ξενοδοχείου στην παραλία του Ασπρόκρεμμου, περιοχή Ακάμα.

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης διασφάλισε με κατά παρέκκλιση απόφαση, ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου τότε, για τον «εαυτό» του τα εξής:

· Ανέγερση ξενοδοχείου.

· Οικειοποίηση μέσω ανταλλαγής, κρατικού παραθαλάσσιου τεμαχίου στην περιοχή Χαλάβρων το οποίο βρισκόταν σε ζώνη προστασίας της φύσης με μηδενικό ουσιαστικά συντελεστή δόμησης και απαγόρευση οποιασδήποτε ανάπτυξης όπου ανέγειρε επαύλεις κατά μήκος της παραλίας. Σήμερα το υπόλοιπο μέρος του Χαλάβρων δικτύου Natura 2000, κυρίως για τι εκεί βρίσκονται σπηλιές φωκιών!

· Σε αντάλλαγμα έδωσε δικό του μέρος τεμαχίου πίσω από το σημερινό χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου.

· Μετακίνηση του τότε υφιστάμενου δρόμου βορειότερα  για να συνενώσει την ανάπτυξη του. Μετά την μετακίνηση του δρόμου, ένα κομμάτι γης έμεινε πίσω από το σημερινό δρόμο, κάτω από τον οποίο περνούν μόνο οι επισκέπτες του ξενοδοχείου με προσβάσεις από το χώρο στάθμευσης προς το ξενοδόχειo.

Πέραν όμως των διαφόρων παρεκκλίσεων ανεγέρθηκαν εκτός σχεδίων 1-2 επιπλέον όροφοι, οπόταν 1-2 χαμηλότεροι όροφοι δηλώθηκαν ως υπόγειες- δήθεν – αποθήκες. Σήμερα είναι πασιφανές ότι αυτές οι «αποθήκες» λειτουργούν ως ζωτικοί χώροι του ξενοδοχείοu.

Μόλις λειτούργησε το ξενοδοχείο, η Αλέκος Μιχαηλίδης απαίτησε τον καθορισμό οργανωμένης παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο και παραπλεύρως την αδειοδότηση θαλάσσιων αθλημάτων.

Αντί να τον παύσει ο ίδιος ο Γλαύκος Κληρίδης έδωσε από μόνος του την παραίτηση του γιατί ήταν πλέον μονόδρομος.

Για να είμαστε ειλικρινείς η κυβέρνηση τότε έπρεπε να ακυρώσει τις  άδειες οικοδομής του Άνασσα.

Τώρα γιατί το ανέχτηκε ο τότε Πρόεδρος που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του, αυτό είναι μία άλλη ιστορία…