Ο φονιάς που έγινε θρησκόληπτος και αποφυλακίστηκε; Απίστευτο….

Αφού  ο Παναγιώτης Καυκαρής έγινε τόσο θρησκόληπτος ούτως ώστε να αποφασιστεί και η αποφυλάκισή του, έπρεπε να δώσει και τα ονόματα των ηθικών αυτουργών του στυγερού εγκλήματος το οποίο διέπραξε για 10,000 λίρες.

Στις 10 Ιουλίου 1987, ένα στυγερό έγκλημα συγκλόνισε την κυπριακή γνώμη. Από την έκρηξη μίας βόμβας, δολοφονήθηκαν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Continental» στη Λεμεσό, Πανίκου Μιχαήλ και οι δύο ανήλικοι γιοι του. Δύο χρόνια αργότερα, ως ένοχος για την τοποθέτηση της βόμβας κατηγορήθηκε ο υπάλληλος του γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας, Παναγιώτης Καυκαρής.

Καταδικάστηκε σε τρις  ισόβια για τη τριπλή δολοφονία.

Το Συμβούλιο Αποφυλάκισης κρατουμένων, είχε απορρίψει 2 φορές στο παρελθόν το αίτημα του για αποφυλάκιση.

Το 2008 ο Καυκαρής κέρδισε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  με αίτημα τον καθορισμό των ισοβίων, που τότε σήμαιναν φυλάκιση μέχρι το βιολογικό τέλος. Η νομοθεσία τροποποιήθηκε ώστε στα δώδεκα χρόνια οι κατάδικοι να έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος αποφυλάκισης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 1991, ο ίδιος με τη συνοδεία  του τότε διευθυντή φυλακών μεταφέρθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας στη παρουσία μάλιστα της συζύγου το δολοφονηθέντος όπου σύμφωνα με μαρτυρία τον τον προέτρεψαν να αποκαλύψει στον Πρόεδρο  τα ονόματα των ηθικών αυτουργών και να δώσει κατάθεση ώστε να μπορέσουν να τους συλλάβουν.

Μάλιστα του προσφέρθηκε το ποσόν των 100.000 λιρών και δέσμευση για αποφυλάκισή του και μεταφορά του στο εξωτερικό σε χώρα που διαθέτει πρεσβεία η Κύπρος ώστε να εργοδοτηθεί στη διπλωματική αποστολή.

Μετά από 31 χρόνια στη φυλακή και σε ηλικία 74 ετών, ο μακροβιότερος ισοβίτης, Παναγιώτης Καυκαρής είναι πλέον ελεύθερος.

Εάν έγινε τόσο θρησκόληπτος όπως φημολογείται και πιστεύει τόσο πολύ στο Θεό, κάτι για το οποίο έχουμε τις αμφιβολίες μας, πως μπορεί να βρει η ψυχή του ανάπαυση, από τον φρικτό θάνατο ειδικά των δύο αθώων παιδιών και να μην δίνει μέχρι τώρα τα ονόματα αυτών που του έδωσαν τις 10,000 λίρες;

Εάν πράγματι πίστευε στο Θεό θα κατέθετε τα ονόματα των ηθικών αυτουργών, έστω και τώρα.

Για να ησυχάσει και η ψυχή των αθώων παιδιών που σκότωσε, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ανακουφιστούν και οι συγγενείς των θυμάτων.