Ο σεβασμός του πολίτη εν μέσω κρίσης

Άρθρο Γνώμης Γεωργίου Βασιλάκη* 

Είναι γνωστό ότι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα και του έτους 2017 είναι διπλή σταύρωση γιατί αν μεν μπορέσεις και ανταποκριθείς σου λείπουν από τη κατανάλωσηκαι από τη κάλυψη των βιοτικών αναγκών σου και νοιώθεις το κενό που δημιουργείται από την έλλειψη του εισοδήματος που παρήγαγες και δεν το κατέχεις πλέον και αν δεν το κάνεις έρχεσαι αντιμέτωπος με το οπλοστάσιο του υπουργείου Οικονομικών και των Φορέων που προσπαθούν να σου αποσπάσουν περιουσιακά στοιχεία έναντι των υποχρεώσεων σου με βίαιο τρόπο η χρήματα από λογαριασμό σε τράπεζες.

Ειδικά όταν κάνει κήρυγμα ο ΓΓ της ΑΑ ΔΕ περί υποχρεώσεων και η αναπληρώτρια υπουργός των Οικονομικών περί φορολογίας και δικαιοσύνης μιλάμε για τον ορισμό της αυτοεκπληρούμενης προφητείας με ενδεχόμενο δόλο. Ο δόλος έγκειται στο γιατί πληρώνουμε σαν κοινωνία αυτό το ποσό και με αυτό τον τρόπο. Η μέθοδος και η ρητορική έχει σημασία σε επίπεδο πράξης όταν δηλ στη πράξη έχουμε υπέρ φορολόγηση και εφευρίσκονται οι δικαιολογίες. Η ανάγκη ο στόχος και οι πιέσεις των δανειστών η μόνιμη δικαιολογία.

Ας δούμε λοιπόν πως διασφαλίζει το υπουργείο Οικονομικών τους πολίτες και τα δικαιώματα τους .

Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανή θέση με ευκρινή και ευανάγνωστα στοιχεία, πίνακα των προμηθειών που ισχύουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.(Να διαπραγματευτεί να πέσουν οι τιμές στις προμήθειες ούτε λέξη) Το δίκαιο η άδικο των κυρώσεων στους φορολογούμενους για μια παράβαση έστω και αν αυτή δεν επηρεάζει το φορολογικό αποτέλεσμα δεν εξετάζεται 100 ευρώ 250 ευρώ η 500 ανάλογα τη κατηγορία βιβλίων για τη παράλειψη υποβολής μηδενικής δήλωσης ΦΠΑ .

Ευνοϊκότερες κυρώσεις για φορολογικές παραβάσεις.Πιθανή η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας – νέα ρύθμιση για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ- ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.

• εντός της ημέρας θα προκηρυχθούν θέσεις εκτιμητών, οι οποίοι που θα προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων της χώρας, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά από διασταύρωσή τους με στοιχεία από τις τράπεζες. Η δημιουργία επιτροπών παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά, λόγω έλλειψης χρόνου καθώς στόχος του υπουργείου είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2018.

Και υποσχέσεις για το μέλλον με το ίσως. • πιθανή, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά τον Αύγουστο του 2018.• σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν μετά την υποβολή των δηλώσεων αφού γίνει η απαραίτητη επεξεργασία, με στόχο να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες οι δόσεις το μεταφράζω πληρώστε νωρίτερα να έχει χρήματα το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑ ΔΕ και αδιαφορία για το ότι η οικονομία χειμάζεται ως προς το ποσό πληρωμής κάποια εκλογίκευση ούτε λόγος ο στόχος πάνω από όλα.

Να και των ασχέτων η φυλή που κερδίζει και μάλιστα με τρόπο μαγικό δύο τυχεροί σε ένα σπίτι θεωρητική πιθανότητα 1 στο δισεκατομμύριο και το να κερδίζουν δύο πιθανότητα όση να συναντηθούν ουράνια σώματα από άλλο γαλαξία όμως η φορολοταρία τα ανέτρεψε όλα το θαύμα έγινε. Νικητές φορολοταρίας. Απαραίτητη η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή των ποσών. Αύριο 29 Δεκεμβρίου η πρώτη πίστωση.Όταν λοιπόν έχεις τους λογαριασμούς εκ των προτέρων οικειοθελώς διευκολύνεσαι στο να κατασχέσεις εκατομμύρια από αυτούς που σου δίνουν τα στοιχεία τους χωρίς να έχεις το κόστος της έρευνας.

Βιοί γαρ ουδείς ον προαιρείται βίον.Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής μτφρ: κανένας δεν ζει τη ζωή που διαλέγει να ζήσει μα αυτή η ζωή που ζούμε στη σύγχρονη Ελλάδα με τα μνημόνια θα εξέπληττε και τον Μάρκος Αυρήλιος, 121-180 μ.Χ., Ρωμαίος Αυτοκράτωρας. .

Η βιωτικήτῃ παλαιστικᾑ ομοιοτέρα ή  περτῃορχηστικᾑ κατά το προς τα εμπίπτοντα και ούπροεγνωσμένα έτοιμος και απτώς εστάναι.Μάρκος Αυρήλιος, 121-180 μ.Χ., Ρωμαίος Αυτοκράτωρ – ‘τα εις εαυτόν’ ζ’ 61μτφρ: η τέχνη της ζωής μοιάζει περισσότερο με την πάλη παρά με το χορό, με την έννοια ότι πρέπει να είσαι έτοιμος και ακλόνητος σε αυτά που συμβαίνουν απροειδοποίητα –

Ευτυχώς λοιπόν που ο κος Τσακαλώτος μας έχει ρίξει στο σύγχρονο Κολοσσαίο και μοιάζει να τον δικαιώνει αιώνες μετά γιατί κατακτητές και διαχειριστές ταυτίζονται στη λογική τους.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν αποφασίζουν για τα προβλήματα. Αποφασίζουν για το ποιος θα αποφασίσει για τα προβλήματα. George Will, 1941-, Αμερικανός δημοσιογράφος και εδώ καταθέτω τη δική μου άποψη που συμφωνεί με τα λεγόμενα του

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η δημοκρατία που ανέτρεψε το φεουδαρχικό σύστημα και νίκησε βασιλιάδες θα υποχωρήσει μπροστά σε εμπόρους και καπιταλιστές .Alexis de Tocqueville, 1805-1859, Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος.

Ο δικός μας πρωθυπουργός σε επίπεδο ρητορικής είναι ότι λέει Alexis de Tocqueville σε επίπεδο πράξεων ακριβώς το αντίθετο. Είπε ο γνωστός για τις θεωρία του “Μια δημοκρατία δεν μπορεί να πετύχει αν δεν εμπεριέχει μια ομάδα ανθρώπων εμποτισμένη με τις αρχές της δικαιοσύνης και της τιμής”. Κάρολος Δαρβίνος, 1809-1882, Βρετανός φυσιοδίφης.

Αυτόν τον εμποτισμό δεν τον βλέπω σε επίπεδο λόγων και πράξεων.

*Οικονομολόγου Φοροτεχνικού