Ο Πρόεδρος παρευρέθηκε στην επετειακή έκθεση της γκαλερί “Αποκάλυψη”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του  στην Επετειακή Ομαδική Έκθεση για τα 30 χρόνια λειτουργίας της Γκαλερί «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ», εξήρε την προσφορά της Νατάσας Τοφαρίδου στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κύπρου.

“Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση για να χαιρετίσω την επετειακή ομαδική έκθεση που πραγματοποιείται στις αίθουσες της γκαλερί «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ», τιμώντας τα 30 χρόνια αξιόλογης πορείας και διαρκούς καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Τρέφοντας μοναδική αγάπη για την τέχνη, η οικονομολόγος Νατάσα Τοφαρίδου αποφάσισε το 1987 τη δημιουργία του ξεχωριστού χώρου της γκαλερί «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ», θέτοντας ως στόχο την προώθηση και την ανάδειξη της δουλειάς καταξιωμένων και νέων καλλιτεχνών, έχοντας ως απώτερο στόχο και σκοπό μεταλαμπαδεύοντας στο κοινό την αγάπη της αυτή, να εξυψώσει την Τέχνη και τoν Πολιτισμό.

Έκτοτε και μέσα από την πολυετή της διαδρομή, η γκαλερί κατάφερε να στεγάσει στους χώρους της με μία ξεχωριστή κάθε φορά παρουσίαση, έργα εξαιρετικού ενδιαφέροντος από εικαστικούς καλλιτέχνες διαφόρων τεχνοτροπιών και ηλικιών, παραμένοντας ανοικτή σε όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις που χαρακτηρίζονται από αρετές αλλά και ποιότητα.

Πετυχαίνοντας να καλύψει με τις επιλογές της τον πολυμορφικό χαρακτήρα της τέχνης και υπηρετώντας την με αφοσίωση, πέτυχε ταυτόχρονα την προώθηση των στόχων αλλά και των σκοπών της δημιουργίας της, αλλά και την ανάπτυξη ενός φιλότεχνου κοινού.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την επιστροφή τους στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, οι πέραν των 25 καλλιτεχνών που εκθέτουν απόψε στις αίθουσες της, πάντα αρμονικά, τα εμπνευσμένα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, φανερώνουν τον αγώνα του γκαλερίστα και του καλλιτέχνη να δώσουν στους ζηλωτές της τέχνης μία ολοκληρωμένη εικόνα πνευματικής εικαστικής αναζήτησης, που συμπράττει άμεσα στην ενίσχυση του πολιτισμού.

Πρόσθετα δίνουν τη δυνατότητα μίας περιδιάβασης στο χρονικό της πορείας της γκαλερί ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, μιας πορείας που σφραγίστηκε μέσα από κόπους, προσπάθειες, αγωνίες και θυσίες μέχρι να οδηγηθεί στις επιτυχίες.

Νατάσα, συμπληρώνοντας μία τριακονταετή πορεία ενθουσιώδους δράσης και αληθινής προσφοράς στο χώρο της Τέχνης, κατάφερες, τροφοδοτώντας την καλλιτεχνική δημιουργία, να εμπλουτίσεις τα εικαστικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Συγχαίροντας σε για την προσφορά σου στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας, θα ήθελα να ευχηθώ τη συνέχεια μίας ακόμη πιο δημιουργικής πορείας στην οποία να καταξιωθείς στο μέλλον με ακόμη περισσότερες επιτυχίες.

Σας ευχαριστώ και σε συγχαίρω.”