Ο Πρόεδρος απένειμε μετάλλιο στον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη χθες βράδυ σε εκδήλωση για τη βράβευση από το κοινωφελές, επιστημονικό και πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης», του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, για την ταινία του με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, με το Μετάλλιο σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στην τέχνη και της συμβολής του στην προβολή των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και γενικότερα στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Σε χαιρετισμό του στο περιθώριο της παρουσίασης του «Making of» της ταινίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμοντας το Μετάλλιο είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Γιάννης Σμαραγδής είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος και πολυβραβευμένος δημιουργός πολιτισμού.

Πρόσθεσε ότι «θέλω να εκφράσω βαθιά ευγνωμοσύνη προς το ίδρυμα ‘Φώτος Φωτιάδης’, διότι πραγματικά μέσα από τις δράσεις του και την προσφορά του στον πολιτισμό έχει δημιουργήσει μια διάσταση του πώς ο καθένας πρέπει να συμπεριφέρεται σε καταξιωμένους, πνευματικούς ανθρώπους, πώς να προάγει τον πολιτισμό, πώς να συντηρεί τις ρίζες μας και γενικότερα τις πανανθρώπινες αξίες.

60 Χρόνια μετά τον θάνατο ενός παγκόσμιου πολίτη, του Νίκου Καζαντζάκη η ταινία του φίλου Γιάννη Σμαραγδή είναι μια άλλη σημαντικότατη προσφορά στην προβολή και το έργο του μεγάλου Κρητικού δημιουργού.

κ. Σμαραγδή επάξια έχετε τιμηθεί από ένα Ίδρυμα που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην πατρίδα μας και τον Ελληνισμό γενικότερα».