Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον κ. Μίτσιελ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις κ. Γουές Μίτσιελ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μίτσιελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχα μια πολύ θερμή και εγκάρδια συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ήταν σημαντικό για μένα σε ένα από τα πρώτα μου ταξίδια υπό αυτή μου την ιδιότητα να έρθω στην Κύπρο. Επανέλαβα στον Πρόεδρο την εκτίμηση μας για αυτή τη στρατηγική συνεργασία που έχουμε με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης επανέλαβα την επιθυμία μας να δούμε την επανέναρξη συνομιλιών και (επανέλαβα) τη στήριξη μας για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Επανέλαβα ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο δικαίωμα της να αναπτύσσει τους φυσικούς της πόρους περιλαμβανομένων (των φυσικών πόρων) στην ΑΟΖ.

Θα έχω συζητήσεις κατά την εδώ παραμονή μου και με τις δύο κοινότητες, αργότερα σήμερα θα μιλήσω με τον κ. Ακκιντζί και χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι εδώ. Είμαστε πολύ υποστηρικτικοί προς την Κυπριακή Δημοκρατία, εκτιμούμε τη μακρόχρονη φιλία και προσβλέπω στο να ξανάρθω».