Ο Δήμος Πάφου απορρίπτει επικρίσεις για ευθύνες σε σχέση με το τραγικό περιστατικό στον πεζόδρομο του Φάρου

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο  Δήμος Πάφου απορρίπτει επικρίσεις για ευθύνες σε σχέση με το τραγικό περιστατικό στον πεζόδρομο του Φάρου:

“Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα στον ιστότοπο Pafos Press αναφορικά με το περιστατικό του αιφνίδιου θανάτου προσώπου ενώ περπατούσε στον πεζόδρομο από το Μεσαιωνικό Κάστρο μέχρι την Παραλία του Φάρου, ο Δήμος Πάφου επιθυμεί να ανακοινώσει τα εξής:

1. Αρχικά ο Δήμος εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας.

2. Η αναφορά στο δημοσίευμα «Το σημείο στο οποίο ο άτυχος συμπολίτης μας ηλικίας 50 χρόνων, ξεψύχησε, δεν έχει πρόσβαση ασθενοφόρο κάτι για το οποίο έχουν γίνει αρκετές φορές διαβήματα τόσο προς τον Δήμο Πάφου όσο και προς το Τμήμα Αρχαιοτήτων», είναι ανακριβής και δημιουργεί παραπλανητικές εντυπώσεις.

Στον πεζόδρομο από το Κάστρο μέχρι το ξενοδοχείο Elysium υπάρχουν τρία σημεία πρόσβασης οχημάτων για περιστατικά έκτακτης ανάγκης και άλλες ανάγκες – υποχρεώσεις. Το πρώτο βρίσκεται μπροστά από το δημοτικό αναψυκτήριο στην Παραλία Φάρου, το δεύτερο σε μικρή απόσταση πριν από το καφεστιατόριο με κατεύθυνση προς το Κάστρο και το τρίτο σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο Kefalos.

3. Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί «απίστευτης αναλγησίας», εξαιτίας της οποίας «κινδυνεύουν ζωές λόγω αδυναμίας να πλησιάσει ασθενοφόρο», ο Δήμος Πάφου καλεί όλους όσους είναι εντεταλμένοι να υπηρετούν υπεύθυνα την ορθή ενημέρωση του κοινού να το πράττουν χωρίς, άθελα ή ηθελημένα, να στοχεύουν ανθρώπινες ευαισθησίες.”