«Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι» – Με το αίμα του έσωσε πάνω από 2 εκατομμύρια μωρά! (Video)

Αφού βοήθησε να σωθούν τα μωρά 2 εκατομμύρια γυναικών στην Αυστραλία, ο 81χρονος δωρητής αίματος με τα πολύτιμα αντισώματα του αποσύρθηκε επίσημα από την ενεργό δράση.

O Tζέιμς Χάρισον έχει ονομαστεί «ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι», αφού έχει δωρίσει πάνω από 1.117 σακούλες με το αίμα του, το οποίο περιέχει κάποια αντισώματα τα οποία βοηθάνε τα μωρά να μην πεθαίνουν από την ασθένεια Ρέζους, μια σοβαρή μορφή αναιμίας.

Τα αντισώματα χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ενός φαρμάκου, το οποίο δίνεται στις έγκυες μαμάδες των οποίων υπάρχει κίνδυνος το αίμα τους να επιτεθεί στο αγέννητο μωρό τους

Από το 1967 έχουν δοθεί πάνω από 3 εκατομμύρια δόσεις σε μητέρες στην Αυστραλία που έχουν αρνητική ομάδα αίματος. Πρόσφατα, ο 81χρονος έκανε την τελευταία του δωρεά αίματος και άφησε ανοιχτή την πρόκληση σε άλλους ανθρώπους να σπάσουν το ρεκόρ του, «καθώς αυτό θα σημαίνει ότι είναι αφοσιωμένοι σε αυτό τον σκοπό.»

Το «χρυσό χέρι» βοήθησε και την ίδια του την κόρη, την Τρέισι, να γεννήσει ένα υγιές αγοράκι χάρη στο πολύτιμο αίμα του πατέρα της. Σύμφωνα με το CNN, οι γιατροί δεν είναι σίγουροι γιατί ο κύριος Χάρισον έχει αυτή την σπάνια ομάδα αίματος, αλλά έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να οφείλεται στις πολλές μεταγγίσεις αίματος που έκανε ως έφηβος μετά από μια επέμβαση που του έσωσε την ζωή.