Οι τροφές που καταστρέφουν την ερωτική μας διάθεση

Όλοι γνωρίζουμε τις τροφές που μας ανεβάζουν την ερωτική διάθεση στα ύψη. Υπάρχουν όμως και τροφές οι οποίςε ρίχνουν την ερωτική μας διάθεση στα “τάρταρα”.

Εκτός του ότι μειώνουν την λίμπιντο, κάνουν κακό στη σεξουαλική μας ζωή, όταν φυσικά γίνεται υπερκατάναλωσή τους.

Ποιες είναι λοιπόν όι τροφές που σκοτώνουν την ερωτική μας διάθεση;

Ας δούμε εμρικές παρακάτω:

Το χοιρινό κρέας

Μπορεί να περιέχει πρωτεΐνη και ψευδάργυρο, ωστόσο είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη. Έτσι, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις και προβλήματα υγείας, που επηρεάζουν τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Τα τηγανητά και τα fast food

Γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες τρανς λιπαρών, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία της καρδιάς και εμποδίζουν τη ροή του αίματος στις αρτηρίες. Επιπλέον, αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ο οποίος συνδέεται με σεξουαλικά προβλήματα τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Το αλκοόλ

Αν και πολλοί θεωρούν ότι κάνει καλό στο σεξ, μάλλον το αντίθετο ισχύει. Το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον άντρα με αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά οι ικανότητες του άντρα στο σεξ, μειώνει τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά και τις αναστολές, με αποτέλεσμα να μας οδηγεί σε μη ασφαλείς αποφάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα αλλά ειδικά στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, έχουν αφαιρεθεί όλες αυτές οι ουσίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης, όπως για παράδειγμα ο ψευδάργυρος.

Τεύτλα

Τα λαχανικά αυτά, αν και πολύ νόστιμα και δυναμωτικά, κρατούν αυξημένα τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό. Κάτι που φυσικά δεν βοηθάει καθόλου στις επιδόσεις στο σεξ.

Μούρα

Όταν είναι φρέσκα περιέχουν συχνά αυξημένα επίπεδα φυτοφαρμάκων που μιμούνται τις ιδιότητες των οιστρογόνων.

Εμφιαλωμένο νερό

Τα χημικά και οι τοξικές ουσίες που υπάρχουν στα πλαστικά μπουκάλια των εμφιαλωμένων νερών είναι καταστροφικά για ορισμένες φυσικές χημικές ουσίες που υπάρχουν στον οργανισμό και μπορούν να βοηθούν στην αύξηση της λίμπιντο.

Αναψυκτικά διαίτης

Ξέρουμε πως γενικά τα αναψυκτικά διαίτης δεν είναι καλά για την υγεία μας, αλλά δεν ξέραμε ότι τα τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται – και ειδικά η ασπαρτάμη – σκοτώνουν τα επίπεδα σεροτονίνης μας, η οποία σχετίζεται ευθέως με την λίμπιντό μας.