Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του “Sunrays”

Μοναδικότητα, νέα υλικά, και η φράση κλειδί του σχεδιαστή Terence Disdale “…. Beach house , not Penhouse” χαρακτηρίζουν την εσωτερική διακόσμηση μιας θαλαμηγούς όπως το “Sunrays” που εδώ και δυο χρόνια το εσωτερικό της βρισκόταν μακριά από τα αδιάκριτα μάτια. Οι συζητήσεις στα κοσμικά πηγαδάκια σε βόρεια και νότια προάστια είχαν να κάνουν με το πώς είναι το σκάφος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Υπήρξε μάλιστα και επιχειρηματίας που υποστήριξε σε φιλική παρέα που ήταν καλεσμένη στο σπίτι υπερπαραγωγή που διαθέτει στη Μύκονο, πως το σκάφος «Sunrays» μπορεί να είναι και μακέτα ακόμη!

Μάλλον η φημολογία αυτή πρέπει να διασκέδασε τους ιδιοκτήτες της πολυτελούς θαλαμηγού που μόλις πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε το εσωτερικό της. Τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό μιας και ο Θόδωρος με την Γιάννα Αγγελοπούλου είχαν ζητήσει να μην παρουσιαστεί ούτε να φωτογραφηθεί για κανένα περιοδικό που φιλοξενεί πολυτελή σκάφη. Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγες ημέρες που και επίσημα πλέον στην ιστοσελίδα της Oceanco παρουσιάστηκαν κάποια από τα εσωτερικά σημεία του σκάφους. Όπως η κεντρική τραπεζαρία που βρίσκεται στο κεντρικό κατάστρωμα αλλά και το σαλόνι του σκάφους που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την τραπεζαρία. Όπως πληροφορηθήκαμε τόσο από το επίσημο site της Oceanco όσο και από την προσωπική ιστοσελίδα του αρχιτέκτονα διακοσμητή εσωτερικών χώρων στο σκάφος έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά προκειμένου να μην θυμίζει αυτό άλλη μια θαλαμηγό αλλά ένα νέο καινοτόμο σκάφος. Το μπαμπού χρησιμοποιήθηκε αρκετά πάνω στο “Sunrays” όπως και το κρύσταλλο ενώ τα έπιπλα της θαλαμηγού είναι μοναδικά και κατασκευασμένα από τα καλύτερα δέρματα και υφάσματα. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό το μπαμπού στην κεντρική τραπεζαρία χρησιμοποιήθηκε και για έναν ακόμη λόγο : πρόκειται για ένα υλικό πολύ εύκαμπτο! Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε και στους τοίχους του κεντρικού σαλονιού που με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε home cinema για περισσότερα από δώδεκα άτομα.

Ο Θόδωρος με την Γιάννα Αγγελοπούλου πρωτοπόροι επέλεξαν για ακόμη μια φορά να εμπιστευθούν έναν Άγγλο αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων για να διακοσμήσει το εσωτερικό της θαλαμηγού τους. Την πρώτη φορά, στο Alfa Nero είχε χρησιμοποιηθεί ο επίσης καταξιωμένος Alberto Pinto που διακόσμησε και την βίλα του ζεύγους στη Φιλοθέη. Ενώ είναι και ο αγαπημένος αρχιτέκτονας διακοσμητής  τόσο της Μαριάννας Λάτση  όσο και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ! Οι ιδιοκτήτες του Sunrays για την δεύτερη κατά σειρά μεγάλη τους θαλαμηγό επέλεξαν τον Λονδρέζο Terence Disdale που ανήκει στην «σχολή» του πανεπιστημίου του Chelsea και ουσιαστικά αποτελεί τον συνεχιστή του Joh Bannenberg που ανέδειξε και τους Andrew Winch και Tim Heywood. O Τerence Disdale μαζί με την δεκαπενταμελή του ομάδα ταξίδεψαν από τα γραφεία τους στο Richmond Green του Λονδίνου στα ναυπηγεία της Oceanco προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ωστόσο μεγάλο μέρος της εσωτερικής αρχιτεκτονικής του σκάφους ανήκει και στην σιδηρά κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου που συνεργάστηκε στενά με τον αρχιτέκτονα διακοσμητή εσωτερικών χώρων. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό χρειάστηκε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο να ολοκληρωθεί το εσωτερικό της θαλαμηγού που καταλαμβάνει την 57η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των εκατό μεγαλύτερων super yacht του κόσμου. Ο ίδιος ωστόσο δεν έδειξε να αισθάνεται πιεσμένος μιας και έχει αναλάβει να διακοσμήσει εσωτερικά πολύ μεγάλα σκάφη που ανήκουν σε μεγιστάνες και Κροίσους. Ανάμεσα τους τα El Salamh, Pelorus, Ice, Eclipse και Ecstasea.  

Θόδωρος Στέφος

Sunrays_Main_deck_saloon_aft

2-gl-gellery1-8878

Main_Deck_Dining_Room

terence-disdale-1520