Οι πλούσιοι του κόσμου έγιναν φτωχότεροι κατά 436 δισ. δολάρια…

Το τελευταίο διάστημα ήταν πραγματικά «ακριβό» για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Η περιουσία τους υποχώρησε κατά 181 δισ. δολάρια αυτή την εβδομάδα, καθώς ο S&P 500 και ο Dow Jones Industrial είχαν τη χειρότερη εβδομάδα τους εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, εν μέσω έντονου προβληματισμού σχετικά με τους δασμούς και τα αντίποινα. Ο πλούτος αυτής της ομάδας ανθρώπων μειώθηκε 436 δισ. δολάρια από τότε που οι αγορές σημείωσαν ρεκόρ στις 26 Ιανουαρίου.

Ο Mark Zuckerberg υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα αυτή την εβδομάδα με 10,3 δισ. δολάρια να εξανεμίζονται από την περιουσία του, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Ο ιδρυτής του Facebook βρέθηκε τρεις θέσεις χαμηλότερα στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση μετά από ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι η Facebook άφησε την Cambridge Analytica να συγκεντρώσει δεδομένα 50 εκατομμύρων χρηστών του. Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου υποχώρησε κατά 14%.

Το καθοδικό ρεύμα «χτύπησε» και τον Larry Ellison, με απώλειες 7 δισ. δολαρίων, καθώς η πρόβλεψη για την Oracle Corp. έκανε λόγο για επιβράδυνση της αύξηση των πωλήσεων για τα προϊόντα που σχετίζονται με το Cloud. Ο Warren Buffett της Berkshire Hathaway, ο Jeff Bezos της Amazon και ο Larry Page της Alphabet έχασαν συνολικά 17 δισ. δολάρια.

Οι 500 μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 5,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.