Οδυσσέας για Κουρσουμπά: Θράσος. Έπρεπε να παραιτηθεί

«Πιστεύω σε μια άλλη χώρα, εάν κάποιος αξιωματούχος έκανε το ένα εκατοστό από αυτά που έκανε η κυρία Κουρσουμπά, ήδη θα είχε παραιτηθεί».

Έξαλλος παρουσιάστηκε, σε διάφορα ΜΜΕ, ο Γενικός  Ελεγκτής,  Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατά της Επιτρόπου Νομοθεσίας Λήδας Κουρσουμπά.

Σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του “Φιλελευθέρου” και λίγο αργότερα στη τηλεοπτική  εκπομπή του “Sigma” “Μεσημέρι και Κάτι”, κατηγόρησε τη Λήδα Κουρσουμπά ότι έχει θράσος και έπρεπε να παραιτηθεί.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν χθες  στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου για τις καταγγελίες για δάνειο του συζύγου της  Κουρσουμπά, ο οποίος από ότι φαίνεται κατάφερε να κούρεμα του δανείου του με ψευδείς παραστάσεις.

“Δεν υπάρχει κανόνας καλής συμπεριφοράς κρατικού αξιωματούχου τον οποίο δεν παραβίασε η κυρία Κουρσουμπά, και διερωτώμαι, πραγματικά, το θράσος που επιδεικνύει”, τόνισε.

Μέσα από τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, διαφάνηκε ότι ο σύζυγος έλαβε το 2000 ένα δάνειο, της τάξεως των 30 χιλιάδων λιρών, το οποίο δεν πλήρωσε ποτέ.

Το 2003, συνέχισε, η Συνεργατική πήρε το θέμα σε διαιτησία και η απόφαση ήταν να πληρώσει.

Ο σύζυγος της κ. Κουρσουμπά, μετά από τη σχετική απόφαση, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο Γενικός Ελεγκτής, πλήρωσε τις πρώτες οκτώ χιλιάδες λίρες ένα μήνα μετά και ακολούθως άλλες τέσσερις χιλιάδες λίρες το 2005.

«Έκτοτε εξαφανίστηκε. Άφαντος ο δανειζόμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο σύζυγος της Λήδας Κουρσουμπά, εμφανίστηκε το 2016, ζητώντας διαγραφή του δανείου του, για να διαγραφούν 37 χιλιάδες ευρώ, από τα οποία οι 20 χιλιάδες είναι τόκοι.

«Όταν ο σύζυγος της  έκανε μια υπεύθυνη δήλωση στην Τράπεζα για να την πείσει να τού διαγράψει αυτό το ποσό, ψευδώς απέκρυψε τα στοιχεία – εισοδήματα της συζύγου του», τόνισε.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι αυτά τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στη Συνεργατική, ώστε να μελετήσουν το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας διαγραφής αυτών των 37 χιλιάδων ευρώ.

Ο  Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε ερώτηση εάν  τέτοιες υποθέσεις με κρατικούς αξιωματούχους συμβαίνουν και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ανέφερε:

«Πιστεύω σε μια άλλη χώρα, εάν κάποιος αξιωματούχος έκανε το ένα εκατοστό από αυτά που έκανε η κυρία Κουρσουμπά, ήδη θα είχε παραιτηθεί».

Πως να παραιτηθεί όμως κ. Μιχαηλίδη μου, όταν αντί επίπληξης για τον κλητήρα που χρησιμοποιούσε τις αργίες, το επικρότησαν υιοθετώντας την άποψη ότι ΟΛΟΙ δικαιούνται λιμουζίνα και οδηγό, επιτρόποι και διευθυντές Υπουργείων γιατί πηγαίνουν σε μνημόσυνα……..