Ξένοι φοιτητές στα κατεχόμενα: Σπουδές ή πλήρης εκμετάλλευση;

Τα περιστατικά με τους φοιτητές από την Αφρική στα κατεχόμενα, όπου δέχονται ξυλοδαρμούς και ρατσιστική αντιμετώπιση, δεν αποδεικνύουν μόνο τις προδιαθέσεις μιας μεγάλης πλειοψηφίας αυτών που κατοικούν εκεί, είτε αυτοί είναι Τούρκοι έποικοι, είτε Τουρκοκύπριοι.

Δεν ξέρουμε εξάλλου σίγουρα τον αριθμό και την έντασή τους. Δεν πρόκειται να βγάλουμε βεβιασμένα συμπεράσματα και να γενικεύσουμε, όπως κάνουν πολλοί που τρέχουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κάθε συγκυρία. Δε θα σχολιάσουμε ούτε και την τρομακτική επιρροή των απολυταρχικών θέσεων της Άγκυρας εντός των κατεχομένων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει ένα οργανωμένο μαφιόζικο κύκλωμα, όπου μεταφέρει φοιτητές στα κατεχόμενα με πρόφαση υποτροφίες που δε δίδονται ποτέ, τους αναγκάζει να δουλεύουν σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα για να επιβιώσουν, τους εξωθεί στην πορνεία και στην εμπορία ναρκωτικών. Το έγκλημα είναι καθαρά οργανωμένο από τέτοια κυκλώματα, μπροστά στα μάτια μας.

Τώρα είναι η ευκαιρία να καταγγείλουμε οποιονδήποτε στηρίζει τέτοια μορφώματα, δομημένα στο ψέμα και την παρανομία. Από τον τουρισμό του τζόγου και της τοκογλυφικές φατρίες, μέχρι την εκμετάλλευση απλών φοιτητών.

Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να αναδεικνύουν τέτοια περιστατικά και τους υπαίτιους.

Των πολιτευτών;

Γ. Τάττης