Νικολάου: Μαθήματα αξιοκρατίας δεν δεχόμαστε από το ΑΚΕΛ…

Μαθήματα αξιοκρατίας δεν δεχόμαστε από το ΑΚΕΛ, τόνσε σε γραπτή ανακοίνωση του ο Υπουργος Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως  Ιωνάς Νικολάου, απαντώντας στη δηλώση του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις προαγωγές στην Αστυνομία:

“Μαθήματα αξιοκρατίας δεν δεχόμαστε από αυτούς που επί της διακυβέρνησής τους – τα έτη 2010 – 2012 – όλες οι προαγωγές στην Αστυνομία, κρίθηκαν ως αναξιοκρατικές από το Δικαστήριο γιατί εφάρμοζαν κριτήρια «ξένα», όπως είναι το ρουσφέτι με βάση κομματικά συμφέροντα.

Εμπράκτως έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε την αξιοκρατία, μέσα από τις προσλήψεις που έγιναν πρόσφατα στην Αστυνομία με πλήρως αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, για τις οποίες δεν είχαμε παράπονο από κανένα.

Με αξιοκρατία προχωρήσαμε και αυτή τη φορά, αφου όλες οι προαγωγές έγιναν ακολουθώντας εξ ολοκλήρου τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, όπως αυτή καθορίστηκε μέσα από τη συμπλήρωση της διαδικασίας από το Συμβούλιο Κρίσεως.

Και είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται πλήρως η σειρά κατάταξης, επιδεικνύοντας πλήρη σεβασμό στις διαδικασίες και τα κριτήρια του Νόμου, εν αντιθέσει με το παρελθόν όπου οι επιλογές γίνονταν με κομματικά κριτήρια, παρακάπτοντας τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων.

Μάλιστα, η προσωπική συνέντευξη είχε για πρώτη φορά περιορισμένη βαρύτητα στην όλη διαδικασία, ώστε να είναι περιορισμένη η απόκλιση από τα αντικειμενικά κριτήρια των προσωπικών φακέλων των υποψηφίων.

Γι αυτό, αντί να καταφεύγουν σε κριτική η οποία παραπέμπει στο άδικο παρελθόν της αναξιοκρατίας και της κομματικοκρατίας, θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουν δηλώσεις που εμπλέκουν την Αστυνομία στις προεκλογικές τους σκοπιμότητες. “