Νεοφύτου: Το όραμά μας είναι μια Κύπρος με θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Σε δηλώσεις του μετά  από επίσκεψη στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι ΄”το όραμά μας είναι μια Κύπρος με θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα πιο αμειπτικές απ’ ότι στο Δημόσιο χωρίς να μειώνονται οι απολαβές των Δ.Υ.”

“Μαζί με τους συνεργάτες μου σήμερα επισκεφθήκαμε τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) για να συγχαρούμε για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται. Μια χώρα είναι πετυχημένη όταν είναι εξωστρεφής. Μια χώρα προχωρά όταν έχει επενδύσεις. Και είναι προστιθέμενη αξία όταν έχεις ξένες επενδύσεις. Και είναι μια πραγματικότητα ότι η Κύπρος, από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις την τελευταία πενταετία.

Μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα να λέμε ότι οι επενδύσεις είναι λόγω της πολιτικής ‘επένδυση με υπηκοότητα’. Είναι ένα μέρος.

· Σημαντικές επενδύσεις έχουν γίνει στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

· Σημαντικές επενδύσεις έγιναν στα Malls από ξένα κεφάλαια από τη Νότιο Αφρική.

· Σημαντικές επενδύσεις που αγγίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν γίνει στην φαρμακευτική βιομηχανία του τόπου.

· Επενδύσεις θα γίνουν η μεγαλύτερη στον τομέα της ανάπτυξης γης με ξενοδοχειακή μονάδα και Resort στο Καζίνο που θα είναι με επένδυση των εξακόσιων εκατομμυρίων.

Αυτή την Κύπρο θέλουμε. Εμείς πάντα πιστεύαμε και στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα.

Χρειαζόμαστε ένα κράτος ευέλικτο και αποτελεσματικό στον εποπτικό του ρόλο, να βάζει τις στρατηγικές και είναι τον ιδιωτικό τομέα που θέλουμε να επενδύει και είναι μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις που δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Αλλά θα μοιραστώ και σήμερα το μεγάλο όραμά μας για τον τόπο: Εμείς θα νοιώσουμε ότι εκπληρώσαμε το καθήκον μας όταν φτιάξουμε την Κύπρο όπου οι μέσες απολαβές στον ιδιωτικό τομέα θα ξεπερνούν τις μέσες απολαβές στον δημόσιο τομέα -και δεν εννοώ με κανένα τρόπο ότι πρέπει να περικόψουμε τις απολαβές στον δημόσιο τομέα αλλά να δημιουργήσουμε τέτοιες ποιοτικές θέσεις εργασίας που να είναι πιο αμειπτικές από το δημόσιο. Θα πω ένα παράδειγμα: Στην Ναυτιλιακή Βιομηχανία ο μέσος όρος απολαβών των εργαζομένων στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία είναι κατά πολύ ψηλότερος από τον μέσο όρο των απολαβών στον δημόσιο τομέα. Κι υπάρχουν πολλοί τομείς όπως π.χ. η ιδιωτική εκπαίδευση, η ιδιωτική υγεία, αύριο η ενέργεια.

Αυτή την καλύτερη Κύπρο θέλουμε να χτίσουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.”