Μ. Μυλωνάς: Τα κόμματα διχάζουν η πατρίς ενώνει

Ο Μάριος Μυλωνάς, Πρόεδρος  του Πατριωτικού Μετώπου, Λακεδαιμόνιοι σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Laimitomos.com, μας μιλά για  τους στόχους του κινήματος, τα πολιτικά κατεστημένα στη Κύπρο τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και πολλά άλλα.

Κύριε Μυλωνά, πείτε μας λίγα λόγια για το Πατριωτικό Μέτωπο – Λακεδαιμόνιοι;

Το Πατριωτικό Μέτωπο προέκυψε από την ένωση τριών εθνικοφρόνων ομάδων τo Μάιο του 2012. Βασικά όμως η δράση μας  ξεκινά από το 1998, με παλιά μέλη  των αυτόνομων φοιτητικών παρατάξεων  ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ και Π.Ε.Ο.Φ, ως επί το πλείστον.

Όπως γνωρίζεται μας η οργάνωση μας ονομάζεται  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑ.ΜΕ),  το κύριο όμως χαρακτηριστικό που μας ξεχωρίζει είναι το ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ.  Ένα χαρακτηριστικό το όποιο είναι εμπνευσμένο από των Ηρωισμό των Λακεδαιμονίων Σπαρτιατών.

Γιατί ως Έλληνες της Κύπρου,  το ανατολικότερο μέρος του Ελληνισμού, η οργάνωση μας είναι ταγμένη να φυλάσσει της Θερμοπύλες του ελληνισμού. Οι Λακεδαιμόνιοι αποτελούν την πρώτη γραμμή του κινήματος μας.

Επίσης και η καταγωγή ηγετικών στελεχών του κινήματος μας είναι από την Λακατάμεια που σύμφωνα με τον Στέφανο Βυζάντιο ιδρύθηκε από τους Λακεδαιμόνιους – Σπαρτιάτες. Εγώ προσωπικά, μεγάλωσα στη Λακατάμεια αλλά είμαι πρόσφυγας. Η καταγωγή μου είναι από Κερύνεια και συγκεκριμένα από τον Άγιο Αμβρόσιο.

Ποιοι οι σκοποί της οργάνωσης σας, κ. Μυλωνά; Αναλύστε μας λίγο ούτως ώστε να σας γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα.

Οι βασικοί σκοποί της οργάνωσης μας είναι η εθνική εγρήγορση και αφύπνιση από τον εθνικό λήθαργο. Γενικότερα  η υποστήριξη ατόμων και  ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που χρειάζονται βοήθεια.  Ειδικά τώρα μετά την επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων μέσω του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης ιδιαίτερα κατά των πολύτεκνων οικογενειών, η οργάνωση μας μακριά από τυμπανοκρουσίες και φαρισαϊσμούς βρίσκεται στο πλευρό αυτών τω ν ατόμων. Θα ήθελα να τονίσω όμως ότι δεν έχουμε οικονομική υποστήριξη από κανένα. Tο Πατριωτικό Μέτωπο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και συντηρείται από το υστέρημα των μελών μας και ειδικά των μελών της πρώτης γραμμής. Αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν για το έργο και την δράση μας, το γνωρίζουν.

Γενικότερα το πολιτικό κατεστημένο στη Κύπρο και  τους πολίτικους μας,  πως τους κρίνεται; 

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος υπάρχουν εθνικοί μειοδότες, επικίνδυνοι και διεφθαρμένοι και ας μείνω ως εδώ. Ειδικά οι τελευταίες εξελίξεις στην νομική υπηρεσία του κράτους προκαλούν μια άνευ προηγούμενου αποδόμηση των θεσμών της δημοκρατίας.

Καθημερινά ακούμε σκάνδαλα επί σκανδάλων τα οποία προκαλούν την οργή, την απογοήτευση  και την αγανάκτηση προκαλώντας “αναγούλα”  για την κατάντια των θεσμών. Αρχίζοντας από απλούς διευθυντές μέχρι θεσμικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Διαπλοκή και  μίζες παντού…

Δηλαδή τι άλλο μένει για να  σχολιάσει κανείς; Απλά τους έχουμε σιχαθεί και να τους βλέπουμε και να τους ακούμε, όπως και όλος ο κόσμος…

Κύριε Μυλωνά, η οργάνωση σας έχει βλέψεις για να συμμετάσχει ενεργότερα στη πολιτική σκηνή του τόπου; Ίσως με συμμετοχή σας στις  επόμενες βουλευτικές εκλογές;

Ουδέποτε μας ενδιέφερε η πολιτική και ούτε θα γίνουμε ποτέ πολιτικοί αλλά βλέποντας όλη αυτή την διαπλοκή και διαφθορά από κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικά πρόσωπα  και ειδικότερα μετά της τελευταίες εξελίξεις στην νομική υπηρεσία του κράτους όλα είναι πιθανά  για της βουλευτικές εκλογές του 2016.  Είναι πλέον  θέμα εθνικής επιβίωσης.

Με τα κόμματα στη Κύπρο, ποια είναι η σχέση σας; 

Ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε είχαμε επαφή με οποιοδήποτε πολίτικο κόμμα ούτε στηρίξαμε κανένα πολιτικό κόμμα από το 1998. Η μόνη μας στήριξη ήταν και θα είναι στα αυτόνομα φοιτητικά κινήματα του ΕΦΑΕΦΠ όπου υπάρχουν και αρκετά μέλη  μας της πρώτης γραμμής.

Ο κόσμος και γενικότερα η νεολαία πως σας αντιμετωπίζει;

Ο Εθνικός πυρήνας της Κύπρου μπορώ να πω ότι μας έχει αγκαλιάσει, αλλά δυστυχώς  δεχόμαστε και αρκετή λασπολογία με μυθοπλασίες επιστημονικής φαντασίας…   Βέβαια αυτό το θεωρώ  φυσιολογικό και είναι κάτι το οποίο  μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας όσο και αν σας φαίνεται παράξενο. Γενικά όμως είναι αρκετά τα θετικά σχόλια για την οργάνωση μας.

Δηλαδή κ. Μυλωνά, δέχεστε κι εσείς προσωπικά λασπολογία; 

Προσωπικά άκουσα τα πάντα αλλά οι μεθοδεύσεις τους και τα ψέματα τους δεν πείθουν. ο κόσμος έχει αντιληφθεί και τα ψεύδη τους και τους λόγους για τους οποίους τα εκστομίζουν.

Εάν το να αγωνίζεσαι και να διεκδικείς το δίκαιο των συμπατριωτών σου βάζοντας τα με το κατεστημένο και να αρνείσαι να ξεχάσεις την τουρκική εισβολή, τους πρόσφυγες τις βιασμένες μανάδες, αδελφές, κόρες, γιαγιάδες, τους αγνοούμενους και τους εκτελεσθέντες εν ψυχρώ από τους βάρβαρους, που δεν δίστασαν να δολοφονήσουν ακόμα και άοπλους άμαχους, άντρες, γυναίκες, βρέφη και παιδιά, σε καθιστά τρομοκράτη, τότε ναι, είμαι τρομοκράτης.

Πως βλέπετε τη νεολαία μας στη Κύπρο;

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι σε  συναντήσεις που έχουμε με καινούργια μέλη μας, νεαρής ηλικίας αν και πρόκειται για  καλά παιδιά με αρχές,  δυστυχώς είναι ανιστόρητα. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να προβληματίσει.

Εσείς με τι ασχολείστε; 

Είμαι νοσηλευτικός λειτουργός εδώ και 8 χρόνια. Τέλειωσα το πτυχίο μου στην γενική νοσηλευτική και έχω κάνει μεταβασικό ψυχικής υγείας. Αυτό το διάστημα εργάζομαι στη “Γέφυρα”. Είναι μονάδα υποκατάστατων ναρκωτικών ουσιών. Εδώ θα ήθελα να εξήρω το έργο και τον αγώνα που κάνουν οι συνάδελφοι μου σε όλα ανεξαιρέτως τα νοσοκομεία της Κύπρου. Υπάρχει τρομερό πρόβλημα υποστελέχωσης η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων. Ειδικά στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας οι συνθήκες εργασίας είναι τριτοκοσμικές. Και πολλά αλλά που δεν είναι επί του παρόντος να σας αναπτύξω. Ήδη το ΠΑ.ΜΕ, προέβη σε ανακοινώσεις στήριξης που αφορούν το νοσηλευτικό επάγγελμα αλλά και καταγγελίες από μέλη μας για τα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία μας και ειδικά στο Νοσοκομείο αθαλασσας.

Σε κάποιους δεν αρέσουν αυτές οι διαπιστώσεις μας για το  εν λόγω νοσοκομείο αλλά η θέση μας είναι καθαρή και ξάστερη. Ούτε βήμα πίσω για θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των νοσηλευτών μας. Επίσης στο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων στο νοσοκομείο Αθαλάσσας η θέση μας είναι  η άμεση κατεδάφιση του και κτίσιμο ενός σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που να πληρεί  όλες της προδιαγραφές ενός συγχρόνου νοσοκομείου.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν με τα οικονομικά του κράτους ένεκα κάποιων “λαμογιών” που ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά η υγεία δεν σηκώνει περικοπές. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο ασθενής αλλά ούτε και το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έχει βάλει πλάτη και έχει επωμιστεί τεράστια βάρη τα 3 τελευταία χρόνια.

Σε λίγο καιρό θα ακούσετε πολλά για πιθανά σκάνδαλα και στον τομέα της υγείας. Ειδικά κάποιοι κύριοι που τώρα κάνουν και διάφορες “εξυπνάδες”  θα ψάχνουν να βρούν “τρύπα να κρυφτούν”.  Ήδη  μετά από πληροφορίες μας διαφαινόμενο σκάνδαλο, αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αγορά αναλώσιμων υλικών στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Γενικά οι νοσηλευτικοί λειτουργοί το μόνο που ζητούν είναι ίση και δίκαιη μεταχείριση από το κράτος.

Όπως είπαμε και στο παρελθόν το Πατριωτικό Μέτωπο – Λακεδαιμόνιοι στηρίζει και θα στηρίζει σθεναρά το νοσηλευτικό επάγγελμα-λειτούργημα αφού κάποιοι δυστυχώς ακόμα και εκ των έσω,  επιμένουν να το μειώνουν και να το υποβαθμίζουν συνεχώς .

Ας πάμε τώρα λίγο στο Εθνικό μας θέμα. Ποιες είναι οι θέσεις του ΠΑ.ΜΕ; 

Απαιτούμε το 100% στα εθνικά μας.  Απαιτούμε την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, την εκδίωξη όλων των εποίκων, την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, την ελευθερία της ιδιοκτησίας, εγκατάστασης και διακίνησης για όλους τους πολίτες και την εξακρίβωση της τύχης των αγνοούμενων μας. Για εμάς είναι αιχμάλωτοι πολέμου μέχρι να δημοσιοποιήσουν πως πραγματικά δολοφονήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι.

Το κυπριακό αποτελεί υπαρξιακό ζήτημα για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Όσον αφορά την οικονομία και όλα αυτά τα οικονομικά σκάνδαλα; Πείτε μας σαν Πατριωτικό Μέτωπο, ποιες οι θέσεις σας; 

Είναι απαίτηση μας, να δούμε τους ένοχους των οικονομικών σκανδάλων στην φυλακή, δέσμευση των περιουσιών τους και τα χρήματα τα όποια απομυζούσαν από τον λαό να επιστραφούν στους δικαιούχους τους.

Απαιτούμε  οικονομική και Εθνική απεξάρτηση από ξένα οικονομικά κέντρα και να γίνει  έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ,  Κύπρου.

Καμία χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα, μηδενική ανοχή σε τραπεζίτες και σε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, διαγραφή τραπεζικών χρεών με κοινωνικά κριτήρια και άρση του τραπεζικού απορρήτου σε όσους δεν πληρώνουν για διαφάνεια ποιοι πραγματικά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Απαιτείται εθνικός σχεδιασμός για λύση του δημογραφικού και  κατάργηση των προνομιών των πολιτικών καθώς και ποινικοποίηση του ρουσφετιού. 

Απαιτούμε μηδενική ανοχή σε έμπορους ναρκωτικών και στους παιδεραστές την εσχάτη τιμωρία με χημικό ευνουχισμό.

Αναδιάρθρωση και αλλαγή νοοτροπιών σε νευραλγικούς τομείς του κράτους, της δημόσιας υπηρεσίας , και στους ημικρατικούς οργανισμούς καθώς και  επαναξιολόγηση των διοικητικών θέσεων.

Αυτές είναι εν ολίγοις  κάποιες θέσεις του Πατριωτικού Μετώπου. Πλήρες πρόγραμμα των θέσεων και προτάσεων μας θα δοθεί σύντομα.

Και κάτι τελευταίο, κ. Μυλωνά. Πείτε μας ένα  μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε  στους συμπατριώτες μας.

Όσο πρυτανεύει η διαφθορά και ο κομματισμός, ούτε λογική υπάρχει ούτε ελπίδα….

Ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί ούτε κεντρώοι , ταμπέλες με της οποίες χρησιμοποιούν οι πολιτικάντηδες για να χωρίζουν τον κόσμο. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που μας λένε όλοι, ότι το “σύστημα είναι ανίκητο”.

Ενωμένοι μπορούμε…

Τα κόμματα διχάζουν οι πατρίς ενώνει

Capture