Μουντιάλ 2018: Σήμερα ο μεγάλος τελικός με τον αγώνα Γαλλίας – Κροατίας

Μουντιάλ 2018, με την αναμέτρηση Γαλλίας – Κροατίας, σήμερα στις 6 το απόγευμα, όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου θα είναι στραμμένα  στη Μόσχα, για το παιχνίδι της χρονιάς.

Φαβορί στον μεγάλο τελικό είναι η Γαλλία, η οποία έχει κατακτήσει μία φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1998, στην έδρα της. Ο Ντιντιέ Ντεσάν θέλει να γίνει ο τρίτος στην ιστορία, που θα έχει πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ως παίκτης το 1998 και ως προπονητής το 2018. Μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει μόνο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ με τη Γερμανία και ο Μάριο Ζαγκάλο με τη Βραζιλία.

Η Γαλλία κυριαρχεί στην παγκόσμια σκηνή το 2018. Ο τίτλος που την περιμένει, δείχνει να της …κλείνει το μάτι. Όμως το σημαντικό είναι πως αποτελεί εκτός από το παρόν και το μέλλον. Είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη, που δεν ολοκληρώνει την διαδρομή της στη Ρωσία…

Η Κροατία, μετά την νίκη στον ημιτελικό, με ανατροπή, κατά της Αγγλίας, φιλοδοξεί να κάνει μία ακόμη έκπληξη και στην πρώτη παρουσία της σε μεγάλο τελικό, να γίνει η ένατη ομάδα που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να φτάσει έως την τρίτη θέση, το 1998, τη χρονιά δηλαδή που η Γαλλία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.

Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται ένας μεγάλος αγώνας με μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον αφού το ζευγάρι Γαλλίας – Κροατίας για κάποιους αποτελεί έκπληξη ωστόσο οι περισσότεροι παραδέχονται πως και οι δύο ομάδες έχουν φτάσει πανάξια στην τελική ευθεία.