Μητσοτάκης: Νομίζω κύριε Τσίπρα χρειάζεστε επειγόντως διακοπές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριακος Μητσοτάκης, απαντώντας στα καυστικά σχόλια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση στη Βουλή του είπε:

«Νομίζω κύριε Τσίπρα χρειάζεστε επειγόντως διακοπές. Είναι κακό στην πολιτική να χάνεται η αίσθηση του χιούμορ και όταν απαξιώνεται η διαδικασία της άσκησης εποικοδομητικής κριτικής μέσα από την γελοιογραφία τότε καταλαβαίνω δυστυχώς το πόσο έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», είπε αρχικά στην δευτερολογία του  και συνέχισε:

«Είναι κακό να προσέρχεστε στην Εθνική αντιπροσωπεία τόσο αδιάβαστος. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι και σε προηγούμενες εποχές έγινε κατάχρηση της διαδικασίας των εμπρόθεσμων η εκπρόθεσμων τροπολογιών. Εσείς όμως κύριε Τσίπρα έχετε ξεπεράσει κάθε όριο, είπε χαρακτηριστικά και στην συνέχεια κατέθεσε ένα μεγάλο πάκο με χαρτιά στα πρακτικά, ο οποίος αφορούσε το σύνολο των τροπολογιών που έχει καταθέσει η κυβέρνηση».

Ακόμα, αναφερόμενος στον κ. Βαρουφάκη και στις προτάσεις για εξεταστικές της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει τεράστια ευθύνη για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο, μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχετε εσείς που συνεργαστήκατε μαζί του και τον ανεχτήκατε, είπε για τον κ. Βαρουφάκη».

Συνεχίζοντας είπε στον Αλέξη Τσίπρα, “Σας έχω ένα δεύτερο δώρο για τα γενέθλιά σας”, καταθέτοντας τα έγγραφα 159 τροπολογιών στα πρακτικά της Βουλής για τη συζήτηση και την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Να ‘τες, εδώ πέρα. Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να τις τυπώσουν, κύριε πρόεδρε, και να τις καταθέσω, παρακαλώ στα πρακτικά”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.