Με το 2o ντιμπέιτ, απόψε, στην τελική ευθεία η κεντροαριστερά για τις εκλογές της Κυριακή

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται την επόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου και απόψε πραγματοποιείται το δεύτερο debate των ανθυποψηφίων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της διαβεβαίωσε ότι θα εγγυηθεί την αυτόνομη πορεία και τον διακριτό ρόλο του νέου κεντροαριστερού φορέα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του φορέα, Γιώργος Καμίνης, ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν δεν εκλεγεί θα στηρίξει τον νέο αρχηγό.

Έκκληση για συμμετοχή στις εκλογές απηύθυνε χθες και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Απευθύνομαι στους φίλους μας και λέω ότι τώρα είναι η στιγμή. Ίσως να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία για να καθορίσουμε τις πολιτικές αποφάσεις, για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας» είπε.

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και επίσης υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε σε ομιλία του στην Πρέβεζα την ανάγκη «να επιστρέψει η προοδευτική παράταξη στις ρίζες της και να αγκαλιάσει ξανά τους ανθρώπους που βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια μια επώδυνη κατάσταση». Νέα έκκληση για διαχωρισμό της πολιτικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη Ν.Δ. απηύθυνε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος του φορέα Γιάννης Ραγκούσης.