Με σκληρή γλώσσα για την Β.Κορέα θα μιλήσει ο Τραμπ στον ΟΗΕ

Την πρώτη ομιλία του στον ΟΗΕ αναμένεται να δώσει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα μιλήσει για την απειλή της Βόρειας Κορέας.

Συγκεκριμένα θα στραφεί κατά αυτών που κατά την άποψή του, βοηθούν την Πιονγιάνγκ ενώ προβλέπεται να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την απειλή από την Βόρεια Κορέα κατά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας, αλλά και της ασφάλειας όλων των χωρών που εκπροσωπούνται στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με  δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου ενώ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πιθανόν να κάνει αναφορά και στην Κίνα, καθώς έχει εξοργιστεί από την στάση του Πεκίνου, που δεν έχει ασκήσει την πλήρη επιρροή του στην Πιονγιάνγκ, για την εκτόνωση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Παράλληλα ο Αμεικανός Πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Σι νωρίτερα την Δευτέρα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την άσκηση των πιέσεων για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Από την άλλη μεριά, θα περιγράψει τις απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ, με έμφαση στην συνοριακή ασφάλεια, τις εμπορικές σχέσεις, αλλά και τις διεθνείς συμφωνίες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.