Μετεωρολογική Υπηρεσία: Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή

Ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  για την περίοδο 25/01/2016 (6 μ.μ.) – 26/01/2016 (12 μ.μ.),  με επέκταση για 3 μέρες

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στο μηδέν στο εσωτερικό, γύρω στους 2 στα παράλια και στους πλην 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί και σε πολλές πεδινές περιοχές.

Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος. Τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά δυνατόν να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 μ.μ. ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία

Λευκωσία: 6°C 4°C 36%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 9°C 1°C 36%
Λεμεσός: 10°C 3°C 34%
Αεροδρόμιο Πάφου: 10°C 1°C 42%
Παραλίμνι: 8°C 1°C 33%
Πρόδρομος: -5°C -9°C 77%
Πόλις Χρυσοχούς: 9°C 4°C 39%