Μαύρου: Οι πολίτες δεν πείθονται από το Νίκο Αναστασιάδη

Δήλωση Ελένης Μαύρου, μέλος Π.Γ. ΑΚΕΛ για το Nicos plots

“Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το περιβόητο “Nicos Plots” αποδεικνύουν ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στην υπόθεση, από αυτή που είχε διαφανεί αρχικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώ αρχικά είχε δηλώσει οργισμένος ότι η ανάπτυξη «δεν αφορά με οποιονδήποτε τρόπο περιουσία που του ανήκει» στη συνέχεια υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι ήταν συνιδιοκτήτης σε τεμάχιο που πωλήθηκε στην εταιρεία για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Η ανακοίνωση όμως του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας αποκαλύπτει και άλλα στοιχεία που ο κ. Αναστασιάδης απέκρυψε.

Απέκρυψε ότι ήταν συνιδιοκτητής και σε δεύτερο τεμάχιο που πέρασε στα χέρια της εταιρείας και αξιοποιείται για σκοπούς της ανάπτυξης. Απέκρυψε ότι αντάλλαξε έκταση του τεμαχίου αυτού λίγο πριν κατατεθεί η πολεοδομική αίτηση για την ανάπτυξη. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το τεμάχιο δεν αναφέρεται πουθενά στην περιβαλλοντική μελέτη της εταιρείας;

Οι «οργισμένες», αποσπασματικές και παραπλανητικές ανακοινώσεις του απερχόμενου Προέδρου και του επιτελείου του δεν ξεκαθαρίζουν πειστικά τι συμβαίνει γύρω από αυτή την υπόθεση. Και ενόσω συμβαίνει αυτό, τα ερωτήματα της κοινωνίας θα εντείνονται.

Οι πολίτες δεν πείθονται από το Νίκο Αναστασιάδη, γιατί αποδείχθηκε επανειλημμένα αναξιόπιστος. Είτε πρόκειται για τις εκροές των συμπεθέρων, είτε την προνομιακή αγορά φιλέτων στα Μεσοβούνια, είτε για την νομική αντιπροσώπευση της Rayan Air στις διαδικασίες εξαγοράς των Κ.Α, είτε για την προώθηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κίνα.

Για αυτό η αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη. Για να αποκτήσει ξανά η διακυβέρνηση του τόπου την αξιοπιστία που της αξίζει.”