Μαλάς: Οι αποφάσεις για το κούρεμα δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην οικονομία

Ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις αποφάσεις για το κούρεμα καθώς και στη ψιθυρολογία για το Συνεργατισμό:

«Ο κύριος Ντάισελμπλουμ σε χθεσινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε τα γεγονότα όσον αφορά το κούρεμα του 2013. Τελικά κανένα πιστόλι στον κρόταφο δεν τέθηκε στο Νίκο Αναστασιάδη. Ο ίδιος πρότεινε το κούρεμα, ο ίδιος πρότεινε τη συγκεκριμένη φόρμουλα και πρέπει να δώσει εξηγήσεις, γιατί παρά τις παραινέσεις του Eurogroup της 18ης του Μάρτη το 2013, αποφάσισε αυτός και η κυβέρνηση του να καταθέσουν το νομοσχέδιο για την επιβολή φορολογίας για τις εγγυημένες καταθέσεις. Θα πρέπει επίσης να δώσει εξηγήσεις γιατί επέμεινε στη θέση αυτή και γιατί επίσης δεν την διόρθωσε την πρόταση του και να την επαναφέρει στα πλαίσια των εισηγήσεων του Eurogroup.

Αυτές οι αποφάσεις δυστυχώς έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην πραγματική οικονομία. Έχουν συνθλίψει ένα κομμάτι της κοινωνίας μας. Τους νέους, τους εργαζόμενους τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτά τα συντρίμμια είναι που η επόμενη κυβέρνηση θα αναλάβει σιγά σιγά να αναστηλώσει προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.

Εμείς θα σταθούμε δίπλα στους νέους, στους εργαζόμενους, δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να δημιουργήσουμε συνθήκες έτσι ώστε αυτή η οικονομική μεγέθυνση που παρατηρείται σήμερα να επεκταθεί σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και να δημιουργήσει πραγματική ευημερία».

Αναφορικά με τη ψιθυρολογία για χρεωκοπία του Συνεργατισμού ο Υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ανεύθυνο από μέρους του οποιουδήποτε να τοποθετείται με αυτό τον τρόπο όσον αφορά τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Εμείς θα στηρίξουμε τη μόνη κυπριακή τράπεζα και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Καλούμε πρωτίστως την κυβέρνηση που είναι ο ιδιοκτήτης της ΣΚΤ να βγει μπροστά να σταματήσει αυτή τη ψιθυρολογία και καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να βάλει ένα τέρμα.

Στη δική μας διακυβέρνηση η ΣΚΤ θα στηριχθεί και όταν εξυγιανθεί θα διατελέσει εκείνο το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε».