Μέσι: «Νιώθω υπεύθυνος που δεν νικήσαμε»!

Τα πράγματα ίσως να είχαν κυλήσει διαφορετικά, εάν ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου ευστοχούσε από την «άσπρη βούλα» στο 63΄. Αυτό δεν συνέβη, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το κακό ξεκίνημα της «αλμπισελέστε», ωστόσο, ζήτησε ηρεμία και όχι πανικό.

Ο αρχηγός της Αργεντινής, ο οποίος απέτυχε να πανηγυρίσει σε τρεις τελικούς κορυφαίων τουρνουά με την Εθνική ομάδα από το 2014, κάλεσε τον κόσμο να μην πανικοβληθεί: «Ήταν δύσκολο για μας να διασπάσουμε την άμυνά τους, δεν είναι εύκολο όταν ο αντίπαλος παίζει τόσο πίσω», υποστήριξε ο Μέσι στους δημοσιογράφους μετά το ματς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην φάση που «σημάδεψε» το ματς:

«Το πέναλτι ήταν οδυνηρό, νοιώθω απολύτως υπεύθυνος. Από την άλλη, όμως, δεν χρειάζεται να τρελαθούμε, αξίζαμε τη νίκη, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά, τώρα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι».

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα απέτυχε να σκοράρει σε 4ο πέναλτι από τα 7 τελευταία που εκτέλεσε με την ομάδα του και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Ωστόσο, ο 30χρονος είναι έτοιμος να κοιτάξει το επόμενο ματς της Αργεντινής εναντίον της Κροατίας την προσεχή Πέμπτη (21/06).

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τουρνουά και γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο», υποστήριξε ο Μέσι και κατέληξε: «Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα, διότι αξίζαμε τη νίκη. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και πάμε να νικήσουμε την Κροατία».