Λουκαίδης: Ο κ. Προδρόμου φαίνεται να έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου

Ο κ. Προδρόμου φαίνεται να έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου, ανέφερε σε απάντηση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τη ΣΚΤ:

“Ο κ. Προδρόμου φαίνεται να έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου. Στην προσπάθεια του ν’ αποσείσει τις ασήκωτες ευθύνες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού για το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί στο Συνεργατισμό, προφανώς έχει χαθεί στις ημερομηνίες.

Του υπενθυμίζουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2013, με νομοσχέδιο που κατάθεσε η κυβέρνηση, το Κράτος είναι ο ιδιοκτήτης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Από τον Οκτώβριο του 2013 η Κυβέρνηση Αναστασιάδη Συναγερμού διαχειρίζεται τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και έχει την ευθύνη να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία καθώς και τους εργαζόμενους.

Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού που έταζε στον κυπριακό λαό ότι δήθεν θα επέστρεφε το Συνεργατισμό στους πολίτες.

Όχι μόνο δεν τον επέστρεψε, όχι μόνο δεν τον προστάτευσε αλλά εδώ και μήνες μεθόδευσε το ξεπούλημα του στην Ελληνική Τράπεζα, φορτώνοντας τις ζημιές στους φορολογούμενους και χαρίζοντας τα κέρδη στους ιδιώτες.

Καλό λοιπόν θα ήταν ο κ. Προδρόμου να παραμείνει φειδωλός. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού είναι αυταπόδεικτες. Το προσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, μπορεί ως αυτή την ώρα να εξελίσσεται ερήμην των πολιτών αλλά δεν θα αποτρέψει τη λογοδοσία εκείνων που γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν.

Για τις όποιες ευθύνες, πέραν των πολιτικών, θεωρούμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία και η Γενική Εισαγγελία θα πρέπει να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη διερεύνηση.”