Λουκαΐδης: Ο ΠτΔ κούρεψε όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς αλλά όχι τους συγγενείς του

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε πως “η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, οφείλει να απαντήσει τα καινούργια αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για την προνομιακή μεταχείριση των συμπεθέρων, όταν, ως γνωστό, ο κ. Αναστασιάδης κούρεψε όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς αλλά φρόντισε να εξαιρεθούν δεκάδες εκ. ευρώ των συγγενών του”.

“Ειδικότερα, ποια ήταν η πολιτική της Λαϊκής Τράπεζας την περίοδο πριν από το κούρεμα σε σχέση με το σπάσιμο γραμματίων; Όσοι από τους πελάτες ζητούσαν τότε να πράξουν το ανάλογο, το αίτημα τους τύγχανε αυτόματα ανάλογης μεταχείρισης;” σημείωσε.

Την ίδια στιγμή σημειώνει πως “δόθηκαν στους συμπεθέρους, όπως τα σχετικά δημοσιεύματα παρουσιάζουν, μέρος ή το σύνολο των τόκων των γραμματίων που αυτοί έσπασαν λίγες μέρες πριν το κούρεμα; Αυτή ήταν η συνήθης πραχτική της Λαϊκής Τράπεζας την αντίστοιχη περίοδο; Υπήρξε επιβολή πέναλτι στους συμπεθέρους και αν ναι ποιου ύψους;”.

“Η κοινωνία αναμένει απαντήσεις, από τις οποίες θα κριθεί εκ νέου, αν βρισκόμαστε ενώπιον ακόμη μιας πράξης ειδικής μεταχείρισης συγγενών του κ. Αναστασιάδη. Ο οποίος παραμένει, ούτως ή άλλως, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος” κατέληξε.