Λουκαΐδης: Ο Ν. Παπαδόπουλος δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του για τη ΔΔΟ

Σε γραπτή του δήλωση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρθηκε στον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλο και στην θέση του για την λύση ΔΔΟ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωση του “όπως ο Νικόλας Παπαδόπουλος αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη λύση ΔΔΟ, έτσι και οι πολίτες θα αποφύγουν επιλογές που θα οδηγήσουν τον τόπο σε περιπέτειες και θα ενταφιάζουν κάθε πιθανότητα απαλλαγής από την κατοχή και τη διχοτόμηση”.

“Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, απέφυγε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη ΔΔΟ. Απέφυγε, επιμελώς, να ξεκαθαρίσει αν συμμερίζεται τη θέση του κ. Σιζόπουλου ότι η ΔΔΟ είναι αφ’ εαυτής χειρότερη από την κατοχή και τη διχοτόμηση. Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, απέφυγε ακόμη και στη λεγόμενη νέα στρατηγική του να αναφερθεί στη λύση ΔΔΟ, την οποία στήριξαν όλοι ανεξαιρέτως οι ΠτΔ, μαζί και οι ηγέτες του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος” σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε πως “ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος απέφυγε να εξηγήσει πως θα πετύχει την παράκαμψη των παραμέτρων του ΟΗΕ και των ξεκάθαρων προϋποθέσεων που έθεσε ο Γ.Γ του ΟΗΕ για συνέχιση των συνομιλιών, χωρίς όμως να ανοίξει την ίδια ώρα διάπλατα τον δρόμο στην Τουρκία για να πράξει το ίδιο και να υλοποιήσει ανενόχλητη το Plan B της για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και οριστικοποίηση της διχοτόμησης”.

“Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος απέφυγε να εξηγήσει πως χωρίς συνομιλίες και με εργαλεία τη στείρα άρνηση, την απόρριψη και την καλλιέργεια φόβου, θα τα καταφέρει να εξαναγκάσει την Τουρκία να αποδεχθεί λύση καλύτερη από την ΔΔΟ. Οι πολίτες, όμως, από την πλευρά τους, θα αποφύγουν και αυτοί να κάνουν επιλογές που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν τον τόπο σε περιπέτειες και θα ενταφιάσουν κάθε πιθανότητα απαλλαγής από την κατοχή και τη διχοτόμηση” επισήμανε.

Τέλος καταλήγοντας ανέφερε “θα επιλέξουν την ελπιδοφόρα προοπτική που διασφαλίζει η εκλογή στην ΠτΔ του Σταύρου Μαλά. Τη μοναδική υποψηφιότητα που συγκεντρώνει σωρευτικά τα χαρακτηριστικά της συνέπειας, της υπευθυνότητας και της διεκδικητικότητας, τα οποία σε συνάρτηση με την κατάθεση από τον Σταύρο Μαλά ενός ρεαλιστικού οδικού χάρτη, θα διασφαλίσει την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν και τη σωστή αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που απομένουν για λύση, απελευθέρωση, επανένωση”.