Λουκαΐδης: Η στήριξη των κουρεμένων από τον ΠτΔ αποτελεί μνημείο προχειρότητας

Σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε πως “η υποβολή πρότασης από τον κ. Αναστασιάδη στην εκπνοή της θητείας του, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, για στήριξη αυτών που κούρεψε προ πενταετίας, αποτελεί μνημείο προχειρότητας, προεκλογικής σκοπιμότητας και παλαιοκομματικής νοοτροπίας. Πρόκειται για μια επιταγή χωρίς νομικό, θεσμικό και οικονομικό αντίκρισμα, προερχόμενη από έναν αναξιόπιστο εκδότη”.

“Η ενέργεια αυτή, όμως, βοηθά να αποκαλυφτεί ξανά ο κ. Αναστασιάδης. Ο οποίος για να την δικαιολογήσει, είπε ότι τώρα υπάρχουν λεφτά” σημείωσε.

Παράλληλα διερωτήθηκε “αφού, όμως υπάρχουν λεφτά, γιατί άραγε ο κ. Αναστασιάδης δεν φρόντισε να αποκατασταθούν, σταδιακά έστω, οι βάναυσα κουρεμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι πολύτεκνοι, τα ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές οικογένειες; Τα κουρεμένα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων, των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Γιατί άραγε ο κ. Αναστασιάδης δεν φρόντισε να αποκατασταθούν, σταδιακά έστω, τα κουρεμένα προσφυγικά και ευρύτερα τα στεγαστικά προγράμματα;”.

“Τα κουρεμένα προγράμματα στήριξης των κατοίκων των ορεινών περιοχών και της υπαίθρου; Γιατί δεν φρόντισε να δημιουργήσει ένα ασφαλές δίχτυ προστασίας για αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία ή την μικρή επαγγελματική τους στέγη; Να αποκατασταθούν οι κουρεμένοι προϋπολογισμοί για την ανάπτυξη και την υγεία;”, συμπλήρωσε ο κ. Λουκαΐδης

Τέλος ανέφερε πως “μακρύς ο κατάλογος με τις κατηγορίες συμπολιτών μας ή τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας που πρέπει να αποκατασταθούν σταδιακά. Η επόμενη κυβέρνηση του Σταύρου Μαλά, με νοικοκυρεμένο τρόπο, θα καθορίσει προτεραιότητες και θα εφαρμόσει μέτρα και πολιτικές που θα εξυπηρετούν όλους ή τους πολλούς και όχι τους ελάχιστούς προνομιούχους, όπως σ’ ολόκληρη την πενταετία έπραττε ο Νίκος Αναστασιάδης, με τη μόνιμη στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου”.