Λιλλήκας: Η άδικη λύση είναι εκ φύσεως θνησιγενής και στόχος μας πρέπει να είναι η δίκαιη λύση

Σε δήλωση του ο υποψήφιος για την προεδρία, Γιώργος Λιλλήκας αναφορικά με το Κυπριακό τόνισε ότι η άδικη λύση είναι εκ φύσεως θνησιγενής και στόχος μας πρέπει να είναι η δίκαιη λύση:

“Οι διάφορες εξελίξεις τη φετινή χρονιά, φέρνουν στην επικαιρότητα τις σωστές αποφάσεις που είχαν ληφθεί επί διακυβέρνησης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου του οποίου τη μνήμη σήμερα τιμούμε.

Αναφέρομαι στην ανακήρυξη της ΑΟΖ που αναπτέρωσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού για θετικά αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις.

Αναφέρομαι ταυτόχρονα στη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπογράψαμε τότε με τη Γαλλία και αποδείχτηκε πόσο χρήσιμη ήταν και πόσο δίπλα στην Κύπρο στάθηκε και πρόσφατα δίπλα στην Κύπρο η Γαλλία, προασπιζόμενη ασφαλώς και τα δικά της συμφέροντα και αναφέρομαι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ταυτόχρονα οι πρόσφατες τοποθετήσεις Ερντογάν και η επιθετικότητα που επέδειξε στην Αθήνα σε συνδυασμό με την αποτυχία και το αδιέξοδο στο Κρανς Μοντάνα αποδεικνύουν πόσο σωστή ήταν η πολιτική που χαράξαμε το 2006 που αποσκοπούσε στο να δημιουργήσει πολιτικό κόστος στην Τουρκία για να καταστεί η κατοχή ασύμφορή και να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και να ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού. Και τονίζω τη λέξη δίκαιη γιατί δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη και λειτουργική λύση αν αυτή δεν είναι δίκαιη. Η άδικη λύση είναι εκ φύσεως θνησιγενής και στόχος μας πρέπει να είναι η δίκαιη λύση.”