Κύπρος: Εκτάκτως καταβολή του επιδόματος τέκνου στα μέσα Φεβρουαρίου – Μάθετε που μπορείτε να ενημερωθείτε

Το επίδομα τέκνου στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά καθώς και σε μονογονεϊκές οικογένειες,οι οποίες λαμβάνουν επίδομα τέκνου σε μηνιαία βάση, εφόσον, το εισόδημά τους με βάση τα στοιχεία της περσινής τους αίτησης δεν ξεπερνούσε τις 39 χιλιάδες ευρώ, θα καταβληθεί εκτάκτως μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία προβλέπει την καταβολή του επιδόματος μετά την παρέλευση τετραμήνου από την αρχή του έτους,  αναγνώρισε« τη δυσχερή θέση των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και αποφάσισε την καταβολή του επιδόματος με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξή τους».

 Οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω καθώς και οι μονογονεϊκές οικογένειες να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα τέκνου και επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί από τα γραφεία της Υπηρεσίας, το γραφείο εξυπηρέτησης στο Υπουργείο Οικονομικών, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών: http://www.mof.gov.cy».

 Στην αίτηση για το επίδομα τέκνου πρέπει να δηλωθούν όλα τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και πρέπει να υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».

Όσον αφορά το επίδομα σε νοικοκυριά συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τις λεπτομέρειες του Σχεδίου με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια.