Κύπρος: Έντονη κόντρα Χριστόφια – Αναστασιάδη

Η δήλωση του προέδρου Χριστόφια για πολιτικούς, οι οποίοι πρέπει να κοιτάξουν πίσω τους, να κάνουν αυτοκριτική και να ντρέπονται για την δράση τους απέναντι στον λαό, ήταν το εναρκτήριο σάλπισμα μιας έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Χριστόφια – Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα ο κ.Χριστόφιας ανέφερε χθες βράδυ, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος ”Θεμελιός-Κληρονομιά του Συγκροτήματος Καλλιτεχνών Λύσης Συκάλη”: ”Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, λένε ότι δεν θα κυβερνήσουν με τρόπο που θα κάνει τα παιδιά τους  και τα εγγόνια τους να ντρέπονται”.

Κατήγγειλε επίσης, ότι υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια, να φορτωθούν τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Αριστερά, η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα τεράστια λάθη και οι παραλήψεις των τραπεζών.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε το έργο της Κυβέρνησης, λέγοντας πως υπήρξαν εξαιρετικής σημασίας επιτεύγματα, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του.

Από την άλλη. ο πρόεδρος της ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως εξεπλάγη από το γεγονός ότι ο κ.Χριστόφιας σχολίασε την δική του δήλωσή,σχετικά με την εκλογή του. Είπε, χαρακτηριστικά: ‘‘Δεν ανέμενα, ότι ο Πρόεδρος, θα απαντούσε σε μια δέσμευση που ανέλαβα προσωπικά και που δεν αποτελούσε αιχμή εναντίον οποιουδήποτε.” 

Ενώ πρόσθεσε: ”Ο λαός και η ιστορία θα κρίνουν τις προσωπικές δεσμεύσεις, το βίο και την πολιτεία του καθενός”.

Ο κ. Αναστασιάδης έχει ήδη δηλώσει, σε προεκλογική του συγκέντρωση, την πεποίθησή του, για εκλογή του από τον πρώτο γύρο στις 17 Φεβρουαρίου. Στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, κάλεσε τους υποστηρικτές του να εργαστούν σκληρά για την νίκη από τον πρώτο γύρο, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εξάλλου, επιβεβαιώνουν τις πεποιθήσεις του κ.Αναστασιάδη για εκλογική νίκη από τον πρώτο κιόλας γύρο.