Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών

Όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Αστυνομία συνέλαβε σήμερα μια σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών, τον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από το τηλεοπτικό δίκτυο  Τ24, ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε ότι ο πελάτης του μεταφέρθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την έκδοση απόφασης για την κράτησή του επί επτά ημέρες. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προς το παρόν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο. Ο Καβαλάς είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Anadolu Kultur και η αστυνομία κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία της οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με το Τ24.

Ο ιστότοπος διευκρίνισε ότι ο Καβαλά συνελήφθη μόλις έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από ένα συνέδριο στο οποίο είχε συμμετάσχει στην πόλη Γκαζιαντέπ στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η ειδική εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Κάτι Πίρι εξέφρασε την ανησυχία της για τη σύλληψη αυτή.

“Πολύ ανησυχητικά νέα η σύλληψη του Οσμάν Καβαλά στην Κωνσταντινούπολη. Θα προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνει έκτακτη έκκληση για την απελευθέρωσή του”, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.