Κυρία Θεοχάρους, φέρατε 50 – 60 νέα μέλη, τους άλλους 4000 φαντάσματα τους γνωρίζετε;

Του Γιώργου Ζαχαριάδη*

Ατυχής η δήλωση της κ. Θεοχάρους που δημοσιεύετε στη κυριακάτικη έκδοση της  εφηερίδας”Αλήθεια” που μιλά για αποχώρηση φαντασμάτων και δείχνει τη σύγχυση που επικρατεί στο κίνημα.

Πρώτα κανείς δεν μίλησε για αποχώρηση αλλά για διαφωνία με την απόφαση της ηγεσίας και τα περί δημοκρατικής απόφασης τους προκαλώ να το ξανασκεφτούν γιατί κατά την επικύρωση της απόφασης στη πολιτική επιτροπή μετείχαν άτομα κουβαλητοί που δεν είχαν καμιά θέση εκεί τι στιγμή που απαγορεύτηκε σε άλλους να μετάσχουν.

Θελήσαμε να κρατήσουμε επίπεδο στις ανακοινώσεις αλλά τα όσα μας καταλογίζουν καθημερινά μέσα από τον πανικό που επικρατεί στο κίνημα , δεν μπορούμε να τα αφήνουμε αναπάντητα.

Κάνει λόγο για άτομα φαντάσματα που δεν τα γνωρίζουν ούτε οι αξιωματούχοι. Να θυμίσω ότι πολλά από τα άτομα ήμασταν στα πρόσφατα ψηφοδέλτια του κινήματος για τις δημοτικές εκλογές , μας ήξεραν όλοι οι αξιωματούχοι με το όνομα μας και το τηλέφωνο μας, ζητώντας μας μάλιστα να τους στηρίξουμε στις εκλογές του κινήματος για την ανάδειξη τους, πως τώρα μας ξέχασαν;

Η κ. Θεοχαρους μπορεί να είναι σωστή σε αυτό , δεν μας γνωρίζει η ίδια γιατί απλά απουσιάζει αλλά οι αξιωματούχοι λίγο δύσκολο μέχρι και αδιανόητο από την άλλη ίσως ήρθατε σε λάθος κόμμα τη φορά αυτή γιατί τα ¾ αυτών ανήκουν σε αυτούς που εσείς αποδίδετε τους χαρακτηρισμούς. Θα μπορούσατε να δείτε τον κατάλογο των μελών και ποιοι τους πρότειναν και μετά να προσχωρήσετε. Φέρατε 50 με 60 νέα μέλη τους άλλους 4000 φαντάσματα τους γνωρίζετε; Φυσικά και όχι είναι φαντάσματα.

Εμείς κ. Θεοχαρους σε ένα κόμμα υπηρετήσαμε το Ευρωπαϊκό κόμμα και μετέπειτα Αλληλεγγύη,  δεν περάσαμε από όλα σχεδόν τα κόμματα και κομματικούς σχηματισμούς που υπάρχουν στο τόπο μας όπως πράξατε εσείς και αυτό είναι της πάσης γνωστό και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Ίσως ο υφιστάμενος σας που έγραψε τη δήλωση έχει κοντή μνήμη .

Με όλη αυτή τη πορεία οι χαρακτηρισμοί που μας δίνετε πάνε γάντι σε άτομα που την πορεύτηκαν.

Η ανακοίνωση μιλά για οφέλη…. Ωραία ας μας απαντήσουν από το κίνημα γιατί αφού δεν είναι οι ίδιοι για οφέλη, κρατούν θέσεις στους ημικρατικους που δόθηκαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε μέλη της Αλληλεγγύης , γιατί κρατάτε θέσεις που πήρατε με την στήριξη άλλου κόμματος και γιατί δεχθήκατε τη στήριξη αυτών που σας στήριξαν για τη προεδρία της βουλής;

Εμείς σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουμε να πλήξουμε το κίνημα , άλλωστε είμαστε μέλη του απλά διαφωνήσαμε με την ηγεσία , διαχωρίσαμε τη θέση μας , αυτοί που θέλουν να κάνουν ζημιά, ίσως να είναι εκ των έσω και το αποδεικνύουν οι ανακοινώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Εμείς κ. Θεοχαρους σας γνωρίζουμε όπως γνωρίζουμε και τους αξιωματούχους που εκλέγηκαν με τις δικές μας ψήφους αλλά αν επιμένουν ότι δεν μας γνωρίζουν είμαστε στη διάθεση τους να γνωριστούμε.

Γιώργος Ζαχαριάδης, μέλος του Κινήματος Αλληλεγγύη