Κυπριανού: Ως ΑΚΕΛ, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ τη διχοτόμηση

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ  σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη αρχηγών των κοινοβυλευτικών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι ο κ. Γκουτέρες ήταν πολύ συγκεκριμένος για το πώς πρέπει να συνεχίσει η διαδικασία.

Εξηγώντας τη διαδικασία, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος έπρεπε να πείσει ότι θα συνεχίσει μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

«Δεν αποτελεί επιλογή η διαφοροποίηση του στόχου», σημείωσε ο κ. Κυπριανού, εξηγώντας πως, αν τεθεί διαφορετικός στόχος, δεν θα πάμε στο ενιαίο κράτος αλλά σε λύση δυο κρατών. «Ως ΑΚΕΛ, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ τη διχοτόμηση», τόνισε.

«Αναμένουμε να ολοκληρωθεί η αποστολή της κυρίας Λουτ και οι διαβουλεύσεις», πρόσθεσε κι όταν ενημερωθεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, υπογράμμισε, τότε «θα τοποθετηθούμε για τα όσα μας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Έχω άποψη», δήλωσε, αναφορικά με το αν ο πρόεδρος προσπάθησε να πείσει ότι είναι έτοιμος να επανέλθει στον διάλογο. Για τα ενεργειακά, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι έγινε μια ενημέρωση, με το ΑΚΕΛ να ζητά να γίνει σε περισσότερο βάθος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να στείλουν τους ειδικούς τους επί των ενεργειακών στο Προεδρικό για να ενημερωθούν.