Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ δεν θα υποβάλει στον Σ.Μαλά τι θα αποφασίσει πολιτικά

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού είπε πως “Δεν πρόκειται το ΑΚΕΛ να υποβάλει στον Σταύρο Μαλά τι θα αποφασίζει πολιτικά ή το ποιους θα διορίζει, σε περίπτωση εκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας και δεν υπάρχει απαίτηση για να συμμετέχουν στελέχη του ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση Μαλά”.

Όσον αφορά τα διαδικαστικά, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία στις κομματικές οργανώσεις βάσης και ακολούθως θα συνέλθουν οι επαρχιακές επιτροπές για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα. Την επόμενη Παρασκευή, συμπλήρωσε, θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή”.

“Υπό το φως των συζητήσεων στις κομματικές οργανώσεις βάσεις και του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, η Κεντρική Επιτροπή θα πάρει τις αποφάσεις της, τις οποίες προτείνει στο συνέδριο την ερχόμενη Κυριακή”, τόνισε ο κ. Κυπριανού. Συμπλήρωσε επίσης ότι “η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε σε κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ σε άλλη ερώτηση είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Συνέδριο, στο οποίο δεν θα είναι παρών ο κ. Μαλάς”.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρόκειται για άνθρωπο με συγκεκριμένο πολιτικό υπόβαθρο, ο οποίος «ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΑΚΕΛ», αλλά προέρχεται από τον χώρο των «Νέων Δυνάμεων». «Θα είναι ανεξάρτητος λοιπόν, με την έννοια ότι δεν πρόκειται το ΑΚΕΛ να του υποβάλει τι θα αποφασίζει πολιτικά ή το ποιους θα διορίζει στους διάφορους χώρους» είπε.

Ανέφερε τέλος ότι το ΑΚΕΛ επιθυμεί να συζητά ο Σταύρος Μαλάς μαζί του – όπως ενδεχομένως και με άλλα κόμματα – προτού πάρει αποφάσεις για τα μείζονα ζητήματα, ενώ τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο ίδιος και το Υπουργικό του Συμβούλιο.