Κυπριανού: Η μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα είναι αυτή του Σταύρου Μαλά

Σχολιάζοντας το χθεσινό έκτακτο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού τόνισε πως “οι ΑΚΕΛιστες κατανοούν ότι πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σχέση με της εκλογές”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την εκπομπή “Ενημέρωση” του Άλφα μίλησε σχετικά με την υποψηφιότητα Μαλά για τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας για ακόμη μια φορά πως ” η μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα” και δεν καταλαβαίνει, όπως λέει ο ίδιος , γιατί ενοχλούνται ορισμένοι όταν το λέει. Συνεχίζοντας είπε πως ότι ο Σταύρος Μαλάς “είναι ένας άνθρωπος που δεν ανήκει σε κανένα κομματικό χώρο αλλά προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών”. Ενώ για τα όσα ακούγονται ότι ο Σταύρος Μαλάς ήταν η δεύτερη επιλογή του κόμματος, ο κ.Κυπριανού είπε πως ” το όνομα το Σταύρου Μαλά ήταν πάντα στο τραπέζι”.

Για την δήλωση τώρα του κ. Μαλά ότι η οικονομία επί καιρό Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν στον αυτόματο πιλότο, ο ΓΓ ανέφερε πως δεν συμφωνεί  και έκανε αναφορά στην αποστολή τον εγγράφων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία λέγοντας πως “έκανε ένα χοντρό λάθος, έστειλε τα έγγραφα τα οποία όταν τα ζήτησαν από το Εθνικό Συμβούλιο, τα αρνήθηκε γιατί θα διαρρεύσουν. Κατά την άποψη μου ήταν συνειδητά που δημοσιεύτηκαν”.

Στην χθεσινή ανακοίνωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου ότι παραμονή της συνάντησης του Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ “βγήκα να κατηγορήσω” όπως ανέφερε ο ίδιος, είπε πως ” ξέρει ο κ. Γκουτέρες τι λέχθηκε από τον κ. Αναστασιάδη”. Αναφερόμενος στον Μον Πελεράν ο κ. Κυπριανού είπε χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Αναστασιάδης είπε το όνομα μου για να φύγει από το Μον Πελεράν”.

Σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις για τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, είπε πως “ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά” και διερωτήθηκε “ποια είναι η άποψη των πολιτών για το αν ανήκει στο χρηματαοοικονομικό κατεστημένο ή το πολεμά”. Ενώ για τον κ. Λιλλήκα είπε χαρακτηριστικά ότι “προσπαθεί να αντλήσει ψήφους από το ΑΚΕΛ”.