Κυπριανού: Έκκληση προς τον Πρόεδρο για επανέναρξη συνομιλιών

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε  δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας απήυθνε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να καταβάλει κάθε προσπάθεια για επανέναρξη, σύντομα των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η σημερινή μέρα είναι μέρα γιορτινή και αξίζει σε όλους τους Κύπριους να χαίρονται για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας, όμως, πως ταυτόχρονα πρέπει να είναι και μέρα προβληματισμού διότι δυστυχώς ενώ υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 57 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να λειτουργεί ως ένα σύγχρονο κράτος.

«Νομίζω ότι επιβάλλεται να προβληματιστούμε όλοι, ιδιαίτερα από τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τις πληροφορίες που φτάνουν κοντά μας αναφορικά με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΓΓ των ΗΕ», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας ότι είναι προφανές ότι με βάση τις πληροφορίες, αυτή η έκθεση επιβεβαιώνει τα όσα το ΑΚΕΛ λέει το τελευταίο διάστημα, ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία είτε να λύσουμε το Κυπριακό είτε να εκθέσουμε την τουρκική αδιαλλαξία και δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχάρη την Εθνική Φρουρά για την παρουσίαση της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης, υποδεικνύοντας ότι είναι σημαντικό για την κάθε χώρα να ενισχύει την άμυνά της, πόσο μάλλον για μια χώρα η οποία βρίσκεται υπό κατοχή.

Ανέφερε, ωστόσο, την ίδια στιγμή ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος «αν επικεντρώναμε την όλη προσοχή μας μόνο στην ενίσχυση της άμυνας και επιχειρώντας να στρατιωτικοποιήσουμε τις συζητήσεις για το Κυπριακό».

«Το Κυπριακό θα λυθεί με διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε, και κάλεσε εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που πλέον ελλοχεύουν και είναι και χειροπιαστοί για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό, και να καταβάλει κάθε προσπάθεια για σύντομη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Όχι για να πάμε στην οποιαδήποτε λύση αλλά για να πάμε σε λύση στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», πρόσθεσε.