Κυπριανού:Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος προσπαθούν να απαξιωθεί η υποψηφιότητα Μαλά

Καταβάλλεται προσπάθεια από τα επιτελεία Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου να απαξιωθεί η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού:

“Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν επιχειρήματα για να αντιπαρατεθούν πολιτικά με τον Σταύρο Μαλά. Γιατί ο Σταύρος Μαλάς καταθέτει θέσεις και προτάσεις με σοβαρότητα και πείθει με την αξιοπιστία, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του.

Στην αντίπερα όχθη οι κκ Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος αδυνατούν να πείσουν όσους θα ήθελαν.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό ο κ. Αναστασιάδης έθεσε πάνω από όλα τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Λειτούργησε με παλινδρομήσεις, αντιφάσεις και ασυνέπεια με αποτέλεσμα να καταστεί αναξιόπιστος.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί επίσης να πείσει για το παραμύθι του Success story στην οικονομία, αφού το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Τα κέρδη των λίγων αυξάνονται, ενώ τα εισοδήματα των πολλών παραμένουν καθηλωμένα ή μειώνονται. Την ίδια ώρα η κοινωνία ασφυκτιά από τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, των συνταξιούχων, των ατόμων με αναπηρία, την ανεργία στους νέους, τους συνταξιούχους την απορρύθμιση εργασίας κ.α. Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού. Με λίγα λόγια έδωσε πολλά σε λίγους και πολύ λίγα στους πολλούς.

Αυτές τις πολιτικές στήριξε με συνέπεια για 9μιση χρόνια ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος. Υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητα του είναι υποψηφιότητα αλλαγής. Για ποια αλλαγή μιλά; Ψήφισε το κούρεμα καταθέσεων και όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης Αναστασιάδη ενώ ψήφισε ανελλιπώς και όλους τους προϋπολογισμούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού. Προεκλογικά άλλαξε προσωπείο αλλά αυτό δεν μπορεί να τον κάνει αποδεχτό ως φιλολαϊκό ηγέτη.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος καλείται να εξηγήσει στους πολίτες τώρα που ξεφούσκωσε η πολυδιαφημισμένη δήθεν νέα και δήθεν στρατηγική, ποια λύση υποστηρίζει. Αυτήν που περιγράφει η 8η του Ιούλη που ήταν σημαία του κόμματος του; Αυτήν που ο κ. Σιζόπουλος περιγράφει μετά που αποκήρυξε την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία; Τη λύση ενιαίου κράτους που υποστηρίζει ο κ. Περδίκης; Τις ενωτικές εξάρσεις της κ. Θεοχάρους;

Οι κκ Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος μπορεί να ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες στο Κυπριακό όμως οι πολιτικές τους αντικειμενικά συναντώνται στο ίδιο σημείο: στη στασιμότητα και στη διολίσθηση προς τη διχοτόμηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά είναι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη. Ο Σταύρος Μαλάς έχει πρόγραμμα για την Κύπρο του αύριο. Έχει θέσεις, προτάσεις, βούληση για πρωτοβουλίες και ειλικρινή θέληση να ανοίξει το δρόμο για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος στη βάση αρχών.

Έχει συγκεκριμένες προτάσεις που δίνουν νέα πνοή στην κυπριακή οικονομία, για επενδύσεις στην έρευνα, στην καινοτομία και για αξιοποίηση των νέων επιστημόνων. Έχει συγκεκριμένες προτάσεις που δημιουργούν αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας και που στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη. Έχει όραμα για μια διαφορετική Κύπρο, που θα προχωρεί μπροστά με αξιοκρατία, διαφάνεια, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη για όλους. Έχει όραμα για την Κύπρο του αύριο.”