ΚΟΤ: Θετικές οι τουριστικές αφίξεις της χειμερινής περιόδου

Θετικές για την Κύπρο χαρακτηρίζει σ ανακοίνωση του ο ΚΟΤ, τις τουριστικές αφίξεις της χειμερινής περιόδου 2017 – 2018.

Αίσθημα ευθύνης, πέραν της όποιας αισιοδοξίας, δημιουργούν τα αποτελέσματα των τουριστικών αφίξεων Μαρτίου 2018, με τα οποία ολοκληρώθηκε επισήμως η χειμερινή περίοδος (Νοέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018) για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Συγκριμένα, οι τουριστικές αφίξεις για τον Νοέμβριο 2017 – Μάρτιο 2018 παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 23,1%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φθάνοντας τις 613.000. Πρόκειται για την ιστορικά υψηλότερη χειμερινή απόδοση και την τέταρτη διαδοχική αύξηση χειμερινής περιόδου. Σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου 2013 – Μαρτίου 2014, οι αφίξεις της περιόδου Νοεμβρίου 2017 – Μαρτίου 2018 υπερδιπλασιάστηκαν, από περίπου 300.000 σε 613.000, με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται στο 104%.

Τα πιο πάνω αποτελέσματα δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Ολόκληρο το τουριστικό οικοδόμημα της Κύπρου και ο κάθε φορέας ξεχωριστά, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και με συντονισμένη δουλειά να επιτύχουμε βαθύτερη εμπέδωση της τουριστικής συνείδησης και κουλτούρας, στοχεύοντας στην προσφορά μιας καθόλα ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας προς τον περιηγητή. Οι επισκέπτες μας αποτελούν πηγή ζωής για την Κύπρο και οξυγόνο για την οικονομία μας, και αυτό είναι το μήνυμα που χρειάζεται να περάσουμε.

Παράλληλα, θα πρέπει πάντα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας να κτίσουμε το μέλλον της τουριστικής Κύπρου, με κύριους πυλώνες τη νέα στρατηγική για τον τουρισμό, το κανονιστικό πλαίσιο και την τελική απόφαση του κράτους σε σχέση με τη αρχή διακυβέρνησης του τουριστικού τομέα.