Κατρούγκαλος για Συρία: Ελληνική συμμετοχή σε επιχειρήσεις μόνο με ψήφισμα ΟΗΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία,  δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνον εφόσον αυτές πηγάζουν από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι αυτή είναι η πάγια θέση της Ελλάδας κι ότι ακόμη και στο Αφγανιστάν η χώρα έστειλε δυνάμεις που δεν έλαβαν μέρος σε συγκρούσεις αλλά στην ανοικοδόμηση της χώρας. Είμαστε μία «ειρηνική χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τις συμμαχικές επιδρομές, είπε ότι πως πρόκειται εν πολλοίς για επανάληψη των περσινών αμερικανικών πληγμάτων, απλά με συμμετοχή της Βρετανίας και τις Γαλλίας.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η Τουρκία, η οποία έχει επέμβει στρατιωτικά στη βόρεια Συρία ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε, επισημαίνοντας πάντως πως κύριος στόχος της Άγκυρας είναι να αποτρέψει τη δημιουργία κουρδικής πολιτικής οντότητας στα σύνορά της.