Κασουλίδης: Όταν τα επιχειρήματα πολιτικής έχουν στερέψει στρέφονται σε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις

Όταν τα επιχειρήματα πολιτικής έχουν στερέψει, στρέφονται σε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, τόνισε σε δηλώσεις του εκ μέρους του επιτελείου του Προέδρου Αναστασιάδης, ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης:

“Σήμερα, την τελευταία ημέρα μιας μακράς και πολύμηνης προεκλογικής εκστρατείας γίνεται συνειδητή προσπάθεια να μετακινηθεί η συζήτηση από το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών.

Με φανερή απώλεια ψυχραιμίας ο κ. Άντρος Κυπριανού έχει προχωρήσει σε μια κατά μέτωπο προσωπική επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας με ένα λεξιλόγιο ξένο προς τον τρόπο που μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Γιατί άραγε όλη αυτή η απώλεια ψυχραιμίας;

Όταν τα επιχειρήματα πολιτικής έχουν στερέψει στρέφονται σε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις. Εμείς δεν τους ακολουθούμε και παραμένουμε σταθεροί στο διακύβευμα και τα επιχειρήματα πολιτικής.

Αναπάντεχα ο κ. Ακιντζί, παρεμβαίνει στις εκλογές, επιλέγει δύο μέρες πριν τις εκλογές και αμέσως μετά την τηλεοπτική συζήτηση για το Mont Péléran να διαρρεύσει ότι απέσυρε τον χάρτη του εδαφικού, για να ενισχύσει ποιόν; Σίγουρα εκείνους που θέλουν να αναδείξουν ότι η μερική αναβολή στο Mont Péléran ήταν επιζήμια για την πλευρά μας.

Για μας το θέμα αυτό δεν είναι θέμα, την στιγμή που ακολούθησε το Mont Péléran 2 και όλα τα άλλα που ακολούθησαν.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εμείς δεν ενημερωθήκαμε από τον ΟΗΕ ότι πράγματι επεστράφη ο χάρτης του κ. Ακιντζί στα μέσα Δεκεμβρίου. Η κα Spehar ενημέρωσε τον κ. Μαυρογιάννη για το αίτημα του Ακιντζί και για την πρόθεση των ΗΕ να του το παραδώσουν. Εκφράσαμε τη διαφωνία μας, γιατί θεωρούμε ότι το αίτημα των δύο ηγετών να κατατεθούν οι δύο χάρτες σε ειδική θυρίδα χρειάζεται τη συγκατάθεση και των δύο ηγετών για να ανοίξει η θυρίδα αυτή.

Τώρα ο κ. Άντρος Κυπριανού ανοίγει και άλλο θέμα, στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ότι δεν ενημερώσαμε τις πολιτικές δυνάμεις, τη στιγμή που κανείς δεν μας ενημέρωσε για την πράξη επιστροφής του χάρτη, τη στιγμή που διαφωνήσαμε με την πρόθεση επιστροφής και επομένως θεωρήσαμε ότι η συζήτηση για το θέμα αυτό βρισκόταν σε εξέλιξη.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή με το πολιτικό επιχείρημα για την κύρια επιλογή που έχουν οι ψηφοφόροι για να μπορέσουν με χαμηλούς τόνους και νηφαλιότητα να πάρουν την απόφαση τους.”