Κέρδη 35 εκατ. δολ. για την Deutsche Bank απ’ την τουρκική κρίση σε δύο εβδομάδες

Οι traders του τμήματος σταθερού εισοδήματος της Deutsche Bank έβγαλαν κέρδος 35 εκατ. δολαρίων μέσα σε δυο εβδομάδες, καθώς η οικονομική κρίση στην Τουρκία οδήγησε σε «βουτιά» στους τίτλους των αναδυόμενων αγορών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

Όπως σημειώνουν μάλιστα, οι traders, που εργάζονται σε γραφείο που ασχολείται με την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική, έβγαλαν περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια μόνο στις 10 Αυγούστου, όταν η τουρκική λίρα κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων σχεδόν δυο δεκαετιών. Σύμφωνα με τις πηγές η ομάδα είχε πάρει θέσεις για να αποκομίσει κέρδη από οποιαδήποτε πτώση στις τιμές των assets της περιοχής, σημείωσαν.

Το γραφείο, το οποίο διαχειρίζεται ο Aditya Singhal, έχει βγάλει περίπου 135 εκατ. δολάρια φέτος. Η ομάδα κάνει trading σε χρεόγραφα δανειοληπτών από την περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, μέσης Ανατολής και Αφρικής, καθώς και σε προϊόντα συναλλάγματος και επιτοκίων. Ο Singhal ηγείται της ομάδας αυτής από τα τέλη του 2016.

Η ομάδα που ασχολείται με τη διαπραγμάτευση χρεογράφων υπό τον επικεφαλής trader Niru Raveendran έχει βγάλει φέτος 45 εκατ. δολάρια, με το ένα τέταρτο από αυτά τα να προέρχονται από το trading σε ομόλογα και παράγωγα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις πηγές. Ο Raveendran είχε εργαστεί στο παρελθόν για τις JPMorgan Chase & Co. και BNP Paribas SA.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει