Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα περίπου 40 λεπτά πριν από την έκρηξη η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές. Αμέσως, η αστυνομία κινητοποιήθηκε και η περιοχή εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον εκρηκτικό μηχανισμό άφησαν στο Εφετείο δυο άνδρες, που επέβαιναν σε όχημα.

Στο σημείο μετέβησαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας και να βρουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κλειστή είναι η οδός Λουκάρεως και οι γύρω δρόμοι. Κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας. Στο κτίριο υπάρχουν εκτεταμένες υλικές ζημιές, όπως και σε παρακείμενα κτίρια, όπου έσπασαν τζάμια.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο του Εφετείου, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή. Η ίδια πετάχτηκε από τον ύπνο της και βγήκε αμέσως στο μπαλκόνι του σπιτιού της, ενώ το ίδιο έκαναν και όλοι οι γείτονές της.

Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά. Παράλληλα, ένα ακόμα όχημα της αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Β. Χρονόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι ο φρουρός είδε δύο άτομα που έβαλαν την βόμβα στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών.