Θεοχάρους: Άθλιες οι ορολογίες του γλωσσαρίου

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν συμφωνεί με το γλωσσάρι, ωστόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης των Συντακτών είπε σε δήλωση του ότι είχε ενημερωθεί και είχε δώσει την έγκριση του για να συνταχθεί αυτό το πράμα».

Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, και πρόσθεσε: «Είναι πλέον γεγονός υπάρχει αυτό το γλωσσάρι, δημιουργήθηκε από ένα οργανισμό του κύρους του ΟΑΣΕ, ξέρω πολύ καλά πως λειτουργεί ο ΟΑΣΕ γιατί για 10 χρόνια ήμουνα μέλος της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής και από τη στιγμή που αυτά τα πράγματα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σε ολόκληρο το κόσμο είτε από διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είτε από διάφορους οργανισμούς όπως ο ΟΑΣΕ ή το Συμβούλιο της Ευρώπης, ή η ΕΕ είναι αδύνατον πια να συμμαζευτούν».

«Εναπόκειται στους κύπριους δημοσιογράφους οι οποίοι διαμορφώνουν και την κοινή γνώμη να τιμήσουν την ιστορία του τόπου μας και να μην χρησιμοποιήσουν σε καμιά περίπτωση αυτές τις άθλιες ορολογίες τις οποίες κάποιοι έχουν υιοθετήσει, γιατί διαφορετικά την άλλη εβδομάδα θα μιλάμε για πορείες αγάπης, για τη χαρμόσυνη επέτειο του 1974 όπου έλαβε χώρα η ειρηνευτική επιχείρηση της Αϊσέ στην Κύπρο» τόνισε καταληκτικά η κ. Θεοχάρους.