Η Visa παρουσίασε το Visa Direct – Αλλάζει τις πληρωμές στην Ευρώπη

Η Visa παρουσίασε το Visa Direct – μία πλατφόρμα για αποστολή χρημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Το Visa Direct επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την παγκόσμια εμβέλεια της Visa και κάνει πιο εύκολες τις εγχώριες και διεθνείς πληρωμές για επιχειρήσεις και καταναλωτές. H Visa συνεργάζεται με τραπεζικούς οργανισμούς, με πελάτες χρηματοπιστωτικών οργανισμών και άλλους εταίρους, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες της μέσω του Visa Direct.

Το Visa Direct επιτρέπει διαπροσωπικές πληρωμές (P2P), καθώς και πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) αλλά και μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών (B2C). Με το Visa Direct τα χρήματα μεταφέρονται στον λογαριασμό Visa του παραλήπτη γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια – παρέχοντας άμεση πρόσβαση στα χρήματα και έχοντας τη δυνατότητα για αγορές σε 44 εκατομμύρια σημεία παγκοσμίως.

Η Visa συνεργάστηκε με τη Worldpay, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία επεξεργασίας πληρωμών και λύσεων για τους εμπόρους, για να επιταχύνει τη διαθεσιμότητα του Visa Direct στην Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλες τις αγορές παγκοσμίως. Μόλις οι τράπεζες πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αλλαγές στα συστήματά τους, η πλατφόρμα Visa Direct θα επιτρέπει στους εμπόρους της Wordlpay την πληρωμή στους καταναλωτές σε πραγματικό χρόνο – βελτιώνοντας έτσι την ικανοποίηση των πελατών.

«Για δεκαετίες η Visa πρωτοπορεί και δείχνει νέους τρόπους πληρωμών είτε σε καταστήματα είτε μέσω του διαδικτύου. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που καταναλωτές και επιχειρήσεις πραγματοποιούν τις πληρωμές τους, κάνοντάς τις γρηγορότερες, ευκολότερες και ασφαλέστερες», δήλωσε ο Mike Lemberger, Senior Vice President of Product Solutions for Visa in Europe. «Το Visa Direct είναι μία δοκιμασμένη πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες τεχνολογίας, επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανταποκρίνονται στη ζήτηση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, υποστηριζόμενη από την ταχύτητα του παγκοσμίου δικτύου της Visa».

Ο Dave Glaser, Chief Product Officer, Global eCom at Worldpay, είπε: «Τα τελευταία χρόνια, το τοπίο των πληρωμών έχει αλλάξει σημαντικά, με πελάτες και καταναλωτές να θέλουν να πραγματοποιούν πληρωμές με τους δικούς τους όρους. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Visa στο πλαίσιο αυτής της καινοτόμου πλατφόρμας και πιστεύουμε ότι το Visa Direct αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κάλυψη των αναγκών των πελατών, παρέχοντας σε αγοραστές και εμπόρους τα εργαλεία που χρειάζονται».

Το Visa Direct αναμένεται να μεταμορφώσει τις πληρωμές στην Ευρώπη επιτρέποντας πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, την ασφάλεια των οποίων υπογράφει το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της Visa, όπως:

Επιχείρησης-προς-καταναλωτή (B2C): επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αποστέλλουν απευθείας χρήματα στους λογαριασμούς Visa – όπως κέρδη από παιχνίδια, αποζημιώσεις ασφάλισης και άλλες καθημερινές συναλλαγές.
Επιχείρησης-προς-επιχείρηση (B2B): επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες, προμηθευτές και άλλες μικρές επιχειρήσεις– σε πραγματικό χρόνο.
Διαπροσωπικές συναλλαγές: οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μεταξύ τους πληρωμές γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.
Στις ΗΠΑ, το Visa Direct διατίθεται ήδη σε συνεργάτες όπως το PayPal, Braintree, Square Cash και Stripe.

Το Visa Direct αποτελεί μία από τις πολλές δυνατότητες μέσω Application Program Interface (API) και διατίθεται από την πλατφόρμα Visa Developer Platform – μία ανοιχτή πλατφόρμα που προορίζεται για την προώθηση της καινοτομίας σε πληρωμές και εμπόριο.

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εμπόρους και εταιρείες τεχνολογίας να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών και των εμπόρων που ολοένα και περισσότερο βασίζονται σε συνδεδεμένες συσκευές για αγορές, πληρωμές και άλλες συναλλαγές.